Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Futbal

PK: Tréner Čile po víťazstve nad Kamerunom: Môj tím má silný charakter

Na snímke Juan Antonio Pizzi. Foto: TASR/AP

Dvojnásobní šampióni Južnej Ameriky rozhodli o svojom triumfe v záverečnej desaťminútovke po góloch Artura Vidala a Eduarda Vargasa.

Moskva 19. júna (TASR) – V úvodnom zápase B-skupiny 10. ročníka Pohára konfederácií FIFA zvíťazili futbalisti Čile nad Kamerunom 2:0. Dvojnásobní šampióni Južnej Ameriky rozhodli o svojom triumfe v záverečnej desaťminútovke po góloch Artura Vidala a Eduarda Vargasa. V základnej zostave afrického šampióna nastúpil aj hráč MŠK Žilina Ernest Mabouka.

Kamerun sa v druhom zápase stretne vo štvrtok 22. júna o 17.00 h. v Petrohrade s Austráliou, Čile nastúpi v ten istý deň v Kazani o 20.00 h proti Nemecku.

B-skupina – 1. kolo:



Kamerun - Čile 0:2 (0:0)
Góly: 81. Vidal, 90. Vargas. Rozhodoval: Skomina (Slo.), ŽK: 66. Jara, 33.492 divákov.

zostavy a striedania:
Kamerun: Ondoa – Mabouka, Teikeu, Ngadeu, Fai – Djoum, Zambo Anguissa, Siani – Bassogog, Aboubakar, Moukandjo
Čile: Herrera – Isla, Beausejour, Medel, Jara, Fuenzalida (64. L. Valencia) – Aránguiz (71. F. Silva), Díaz, Arturo Vidal – Puch (58. Alexis Sánchez), Vargas


Čiľania mali prvú veľkú šancu už v druhej minúte, keď sa sám pred bránkou ocitol Fuenzalida, ale trafil iba do Ondou. Svižný úvod Čiľanov narušil v 11. minúte rýchly protiútok Kamerunčanov, no Aboubakar mieril v čistej šanci do brankára Herreru. Útočník "neskrotných levov" bol v hlavnej úlohe aj pri situácii v 17. minúte, keď fauloval súpera pri gólovej hlavičke spoluhráča Ngadeu a tak nemohol tento gól rozhodca nemohol uznať. Ďalšie šance Čile prišli v závere polčasu a na jeho konci aj gól Vargasa. Ten však po konzultácii hlavného arbitra Skominu s videorozhodcom neuznali pre tesný ofsajd. V druhom polčase prišiel na ihrisko aj kanonier Arsenalu Londýn Alexis Sánchez, nad ktorého štartom visel otáznik a práve po jeho akcii sa zrodil úvodný gól. V 81. minúte z ľavej strany presne nacentroval do šestnástky na hlavu Vidala, ktorý poslal loptu za chrbát bezmocného Ondou. V závere zápasu pridal poistku opäť po spolupráci so Sánchezom Vargas, videorozhodca sa tentokrát priklonil na stranu čílskeho útočníka.

hlasy po zápase:



Hugo Broos, tréner Kamerunu: "Hrali sme proti jednému z najlepších tímov na svete. Sme tu najmä preto, aby sme získali skúsenosti."

Juan Antonio Pizzi, tréner Čile: "Je pravda, že sme kontrolovali hru, boli sme lepším mužstvom a zaslúžili sme si vyhrať. Ale mali sme dať oveľa viac gólov, chýbalo nám viac streľby. Môj tím má silný charakter."