Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Neapol aj Juventus v 6. kole talianskej ligy víťazne, Hamšík nehral

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Neapol je v tabuľke druhý o tri body sa doposiaľ stopercentným Juventusom Turín, úradujúci majster zdolal Bolognu 2:0.

Rím 27. septembra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol v zostave bez slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka zvíťazili v 6. kole talianskej Serie A nad Parmou 3:0. Dvomi gólmi sa blysol poľský útočník Arkadiusz Milik, tretí pridal Lorenzo Insigne.

Neapol je v tabuľke druhý o tri body sa doposiaľ stopercentným Juventusom Turín, úradujúci majster zdolal Bolognu 2:0. Udinese prehralo v úvodnom stredajšom zápase s Laziom Rím 1:2.

Streda - 6. kolo talianskej Serie A:

Juventus Turín - FC Bologna 2:0 (2:0)
Góly:
11. Dybala, 16. Matoudi

SSC Neapol - Parma 3:0 (1:0)
Góly:
47. a 84. Milik, 4. Insigne

AS Rím - Frosinone 4:0 (3:0)
Góly:
2. Cengiz Under, 28. Pastore, 35. El Shaarawy, 87. Kolarov

Atalanta Bergamo - FC Turín 0:0

Cagliari - Sampdoria Janov 0:0

FC Janov - Chievo Verona 2:0 (1:0)
Góly:
54. Pandev, 42. Piatek

Udinese Calcio - Lazio Rím 1:2 (0:0)
Góly:
80. Nuytinck61 - 61. Acerbi, 66. Correa


Juventus je stále stopercentný


Futbalisti Juventusu Turín sú v novom ročníku talianskej Serie A stále stopercentní. Úradujúci šampióni zdolali v stredu Bolognu 2:0 a udržali si na čele tabuľky trojbodový náskok pred SSC Neapol. Vicemajster v zostave bez slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka zdolal nováčika z Parmy 3:0.

Juventus rozhodol o svojom triumfe už v úvodnej dvadsaťminútovke. Skóre otvoril Paulo Dybala a o štyri minúty neskôr po nezištnej prihrávke Cristiana Ronalda stanovil konečný výsledok Blaise Matouidi. "V zápase s Bolognou veľmi dobre fungovala spolupráca medzi Ronaldom a Dybalom. Je prirodzené, že čím dlhšie spolu hrajú, tým viac si rozumejú. Myslím si však, že obaja môžu plniť aj úlohu podhrotových hráčov sa vysunutým Mariom Mandžukičom. Cristiana som v druhom polčase mohol vystriedať a šetriť ho na sobotňajší dôležitý domáci zápas s Neapolom. Videl som však na ňom, že veľmi chce streliť gól, hral veľmi dobre," uviedol tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Neapol nastúpil proti Parme bez Hamšíka i Belgičana Driesa Mertensa, ktorý sa dostal na ihrisko po hodine hry. Už po štyroch minútach sa strelecky presadil odchovanec SSC Lorenzo Insigne a po prestávke dvomi gólmi spečatil triumf "partenopei" poľský útočník Arkadiusz Milik.

"Teší ma, že na San Paolo mohli po záverečnom hvizde znieť oslavné chorály. Chceli sme našich fanúšikov potešiť ziskom troch bodov. Z dvoch gólov mám radosť, no verím, že som si nejaký ušetril aj na šláger v Turíne. Bude to pre nás zápas jesene. V uplynulej sezóne sme tam dokázali zvíťaziť 1:0, teraz by sme radi zopakovali podobný kúsok, aj keď sme si vedomí veľkej sily Juventusu," citovala slová Milika agentúra DPA.