Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Čierny kôň z Belgicka chce predpoklady naplniť už v úvode šampionátu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pred MS sa Belgičania stretli v príprave s Egyptom, ktorý zdolali 3:0 a Kostarikou, nad ktorou triumfovali 4:1.

Soči 18. júna (TASR) - Dianie v G-skupine na 21. MS v Rusku otvorí v pondelok na štadióne Fišt v Soči duel futbalistov Belgicka a Panamy. Belgičanov pasujú mnohí odborníci za čierneho koňa turnaja, zverenci trénera Roberta Martineza by chceli túto skutočnosť potvrdiť už vo svojom prvom zápase.

Pred MS sa Belgičania stretli v príprave s Egyptom, ktorý zdolali 3:0 a Kostarikou, nad ktorou triumfovali 4:1. Hráči okolo kapitána Edena Hazarda tak potvrdili dobrú formu. Tréner Martinez má silné osobnosti na každom poste a proti Paname sa predpokladá víťazstvo jeho zverencov. Musí však oželieť zranených obrancov Thomasa Vermaelena a Vincenta Kompanyho. Toho druhého by mal nahradiť Deryck Boyata.

Zraky fanúšikov sa však upierajú aj na Panamu. Ako obstojí nováčik na MS, je v tejto chvíli ťažké posúdiť. Partia okolo 37-ročného útočníka Blasa Pereza je odhodlaná zabojovať, ale proti Belgičanom je sa jej veľké šance nedávajú. V príprave pred MS v dvoch zápasoch Panamčania ani raz neskórovali, proti Severnému Írsku uhrali bezgólovú remízu a Nórsku podľahli 0:1.

Duel v Soči má výkop o 17.00 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Zambijčan Janny Sikazwe. V priamom televíznom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke.

F-skupina, 1. kolo:


BELGICKO - PANAMA, pondelok 18. júna, 17.00 SELČ, Soči (Olympijský štadión Fišt)
hlavný rozhodca: Janny Sikazwe (Zambia)

predpokladané zostavy:

Belgicko: Courtois - Vertonghen, Boyata, Alderweireld - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco - Mertens, Lukaku, Hazard
Panama: Penedo - Murillo, R. Torres, Escobar, Ovalle - Gomez - Quintero, Cooper, Godoy, Barcenas - Perez