Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Galád: Poškodili nás, v slovenskej šatni bolo ako na pohrebe

Na snímke tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád a jeho reakcia po zrušení nariadeného pokutového kopu v odvetnom zápase baráže o postup na finálový turnaj ME 2015 vo futbale hráčov do 21 rokov Taliansko 21 – Slovensko 21 v Reggio Emilia v utorok 14. októbra 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Hráči cítili veľkú krivdu, škótsky rozhodca Steven McLean im totiž za stavu 1:2 ukradol pokutový kop.

Reggio Emilia 14. októbra (TASR) - V slovenskej šatni bolo po odvete futbalovej baráže o postup na ME 2015 hráčov do 21 rokov proti Taliansku ticho ako na pohrebe. Hráči cítili veľkú krivdu, škótsky rozhodca Steven McLean im totiž za stavu 1:2 ukradol pokutový kop. Po faule na prenikajúceho Ivana Schranza síce najskôr ukázal na biely bod, no po konzultácii s čiarovým svoje rozhodnutie zmenil a nasledoval rohový kop. Slováci tak prišli o šancu streliť vyrovnávajúci gól na 2:2, ktorý by znamenal vytúžený postup na šampionát v Česku.

Stredopoliar Ondrej Duda v Legii Varšava v tejto sezóne zažil, aké je to prísť vinou neoprávneného štartu hráča o účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. S niečím podobným ako na štadióne Mapei v Reggio Emilia sa však ešte nestretol. "Po vyradení z Ligy majstrov som si myslel, že napriek môjmu mladému veku 19 rokov som už vo futbale zažil všetko a že nič takéto sa nemôže stať. Potom prídeme do Talianska, kde by mali rozhodcovia pískať rovnako na obe strany a každý videl, aký mali meter. Červené karty radšej nekomentujem, pri mojej prvej žltej zohrali úlohu emócie. V kabíne bola nálada, ako keby niekto umrel."

Na snímke druhý zľava Ondrej Duda (Slovensko) ktorého vykazuje z trávnika hlavný rozhodca Steven McLean zo Škótska po červenej karte a sprava sa prizerajú Slováci Róbert Mazáň a Jakub Paur v odvetnom zápase baráže o postup na finálový turnaj ME 2015 vo futbale hráčov do 21 rokov Taliansko 21 – Slovensko 21
Foto: TASR/Martin Baumann


McClean v nervóznom závere z lavičky vykázal slovenského kouča Ivana Galáda aj technického vedúceho Dávida Vailinga. "Nikdy som nepredpokladal, že na medzinárodnej úrovni môže niekto tak poškodiť slovenských hráčov. Viac to nekomentujem," rozhorčenie reagoval na výkon trojice škótskych arbitrov Galád, ktorý v druhej kvalifikácii za sebou stroskotal so svojimi zverencami až v baráži. V tej predchádzajúcej Slováci nestačili na Holanďanov, ktorým doma aj vonku podľahli 0:2.

Na snímke vľavo postranný rozhodca Gavin Harris a druhý zľava hlavný rozhodca Steven McLean (obaja Škótsko) v diskusii, po ktorej hlavný rozhodca odvolal pokutový kop, ktorý nariadil v odvetnom zápase baráže o postup na finálový turnaj ME 2015 vo futbale hráčov do 21 rokov Taliansko 21 – Slovensko 21 v Reggio Emilia v utorok 14. októbra 2014.
Foto: TASR/Martin Baumann


Na snímke smutní hráči slovenskej reprezentácie do 21 rokov po prehre 1:2
Foto: TASR/Martin Baumann