Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Tréner futbalistov SR 17 povolal na Elite Round jediného legionára

Na snímke tréner SR 17 Ladislav Hudec. Foto: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Zverencov trénera Ladislava Hudeca na Cypre vyzvú v boji o postup najprv domáci hráči a potom aj Íri a výber Faerských ostrovov.

Bratislava 7. marca (TASR) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 17 rokov (ročník 2000 - pozn.) čaká v marci kvalifikačný turnaj tzv. fázy Elite Round o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy v Chorvátsku (15. - 20. marca). Zverencov trénera Ladislava Hudeca na Cypre vyzvú v boji o postup najprv domáci hráči a potom aj Íri a výber Faerských ostrovov.

Na finálový turnaj postúpia víťazi ôsmich kvalifikačných skupín a sedem najlepších tímov z druhých miest (v bilancii s prvým, resp. tretím mužstvom tabuľky - pozn.). Chorváti majú ako organizátor účasť automatickú. Šampionát v Chorvátsku (3. - 19. mája) bude slúžiť aj ako európska kvalifikácia o postup na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie v Indii (6. - 28. októbra), kam sa prebojujú piati najlepší.

Hudec do výberu vybral jediného legionára, brankára Manchestru United Alexa Fojtíčka. Slovenský výber do 17 rokov sa doteraz na ME predstavil len raz, v roku 2013 v domácom prostredí. Postupom do semifinále si Slováci vtedy vybojovali účasť na MS v SAE, kde vypadli v osemfinále.

Program SR 17 na turnaji 8. skupiny Elite Round kvalifikácie ME 2017:

streda 15. marca: SLOVENSKO 17 - Cyprus 17 (14.15, Paphos)
piatok 17. marca: Írsko 17 - SLOVENSKO 17 (14.15, Paphos)
pondelok 20. marca: Faerské ostrovy 17 - SLOVENSKO 17 (14.00, Paphos)

Nominácia SR 17:

brankári: Martin Trnovský (ŠK Slovan Bratislava), Alex Fojtíček (Manchester United)
obrancovia: Marek Mišenko (MŠK Žilina), Marián Pišoja (AS Trenčín), Matúš Vojtko (MFK Zemplín Michalovce), Šimon Kozák (FC Spartak Trnava), Mário Strachan (1. FC Tatran Prešov), Tomáš Filipiak (ŠK Slovan Bratislava)
stredopoliari: Aurel Dávidík, Ján Krkoška (obaja MŠK Žilina), David Machara (AS Trenčín), Denis Potoma (ŠK Slovan Bratislava), Matúš Kmeť (MFK Ružomberok), Dominik Martišiak (FK Senica), Martin Murcko (Partizán Bardejov)
útočníci: Roland Gerebenits (MŠK Žilina), Bruno Čerňanský (ŠK Slovan Bratislava), Marko Kelemen (FC DAC 1904 Dunajská Streda)

Náhradníci:

brankári: Richard Ludha (FO ŽP Šport Podbrezová), Ivan Krajčírik (MFK Ružomberok)
obrancovia: Daniel Sekerka, Martin Petro (obaja AS Trenčín) Adam Jackuliak (MŠK Žilina), Róbert Kóša, Tomáš Tvrdý (obaja FC Nitra)
stredopoliari: Jakub Kadák (AS Trenčín), Lukáš Jagerčík (FO ŽP Šport Podbrezová), Patrik Myslovič, Adam Mihálik (obaja MŠK Žilina), Dominik Saxa (MFK Zemplín Michalovce), Stanislav Svetlošák (Wiener Sportklub), Leonard Bencz (FC ETÖ Györ)
útočník: Nicolas Pochylý (ŠK Slovan Bratislava)