Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Malouda neuspel na CAS, za Francúzsku Guayanu hral neoprávnene

Florent Malouda, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný Malouda v minulosti odohral 80 zápasov za Francúzsko vrátane finále MS 2006 a podľa pravidiel FIFA, ktorými sa riadi aj CONCACAF, nemal právo obliecť si dres iného národného tímu.

Lausanne 19. apríla (TASR) - Bývalý francúzsky futbalový reprezentant Florent Malouda neuspel s odvolaním na Športovom arbitrážnom súde (CAS), na ktorom žaloval Konfederáciu severoamerického, stredoamerického a karibského futbalu (CONCACAF).

Malouda podľa CONCACAF hral na vlaňajšom Gold Cupe v USA neoprávnene, keď zasiahol v drese Francúzskej Guayany do stretnutia A-skupiny s Hondurasom. Duel sa pôvodne skončil bezgólovou remízou, CONCACAF ho neskôr skontumovala 3:0 v prospech Hondurasu a Maloudu suspendovala.

Tridsaťsedemročný Malouda v minulosti odohral 80 medzištátnych zápasov za Francúzsko vrátane finále MS 2006 a podľa pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorými sa riadi aj CONCACAF, nemal právo obliecť si dres iného národného tímu. Platí to aj v prípade Francúzskej Guayany, hoci rozlohou najväčší francúzsky departement nie je člen FIFA.