Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Lobotkov členok potrebuje čas: Verím, že budem môcť nastúpiť

Stanislav Lobotka, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Zranený členok podľa jeho slov momentálne nereaguje na väčšiu záťaž ideálne, pár dní by však mohlo postačiť na jeho zahojenie.

Šamorín 12. novembra (TASR) - Stredopoliar slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Lobotka verí, že sa dá zdravotne do poriadku a bude môcť nastúpiť v dvojzápase 1. skupiny B-divízie Ligy národov proti Ukrajine (16. novembra o 20.45 h v Trnave) a Česku (19. novembra o 20.45 h v Prahe). Zranený členok podľa jeho slov momentálne nereaguje na väčšiu záťaž ideálne, pár dní by však mohlo postačiť na jeho zahojenie.

Legionár Celty Vigo sa zranil začiatkom novembra v stretnutí Španielskeho pohára a odvtedy vynechal dva ligové súboje vrátane víkendového s Realom Madrid (2:4). "Je to o niečo lepšie ako pred desiatimi dňami. Chodím normálne, ale pri šprinte ma členok stále ťahá. Dnes budem mať individuálny program, uvidíme, ako sa to bude v ďalších dňoch hojiť. Dúfam, že ma lekári dajú dokopy. Ja osobne by som chcel hrať, ale záleží, čo 'povie' členok," uviedol Lobotka na pondelňajšom zraze v Šamoríne. "Ak by sa mi to malo roztrhnúť a štyri mesiace by som mal pauzovať, nebolo by to ideálne. Pokiaľ to však bude možné a hrozil by napríklad len týždňový výpadok, tak by som do toho išiel," odpovedal na otázku TASR, či by bol ochotný podstúpiť drobné riziko.

Slovenským futbalistom záleží na tom, ako neklesli do C-divízie. Pôjde im aj o to, aby pri žrebe kvalifikácie EURO 2020, ktorý je na programe 2. decembra v Dubline, figurovali v druhom výkonnostnom koši. "Chceme mať čo najlepšiu pozíciu pri žrebe, preto sa pokúsime oba zápasy vyhrať. Na to potrebujeme, aby sme boli odvážnejší, dominantnejší a nesústredili sa len na brejky. Verím, že budeme silní na lopte a utvoríme si šance, ale s Ukrajinou a Českom nás čakajú dva ťažké zápasy."

Celta Vigo po solídnom štarte do ligového ročníka klesla v tabuľke do jej dolnej polovice, momentálne jej patrí 14. priečka. "Po výbornom štarte sme nezvládli niektoré zápasy, bohužiaľ, aj to prináša futbal. Proti Realu Madrid sme síce prehrali, ale chalani ukázali, že majú kvalitu. Herne to nie je zlé, verím, že začneme získavať aj body a budeme stúpať vyššie," podotkol Lobotka.