Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Real ani na siedmy pokus nezdolal Atletico,Ancelottiho mrzela koncovka

Na snímke tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti. Foto: TASR/AP

Kouč Atletica Diego Simeone tvrdí, že pred budúcotýždňovou odvetou na Santiago Bernabeu je všetko otvorené.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Ani na siedmy pokus nedokázali v tejto sezóne zdolať mestského rivala. Futbalisti Realu Madrid uhrali v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 na pôde Atletica bezgólovú remízu, keď si vylámali zuby na slovinskom brankárovi Janovi Oblakovi. Trénera "bieleho baletu" Carla Ancelottio mrzelo, že obhajca trofeje nevyužil v repríze vlaňajšieho finále ani jednu z vyložených šancí.


Atletico označil za tím, ktorý má jednu z najlepších obrán na svete. "Za prvý polčas sme si určite zaslúžili dať gól. Výsledok 0:0 nezodpovedal tomu, čo sa dialo na ihrisku. Hrali sme fantasticky najmä smerom dopredu a vďaka výbornému pohybu sme sa dostávali do šancí. Druhé dejstvo bolo iné. Atletico vyvinulo väčší tlak a pre nás bolo ťažšie udržať loptu v moci. Bezgólová remíza nie je až takou výhrou, hra v prvom polčase nás však pred odvetou napĺňa sebavedomím. Musíme hrať s rovnakou intenzitou a vydržať v tom celých 90 minút," citovala slová Ancelottiho agentúra Reuters.

Kouč Atletica Diego Simeone tvrdí, že pred budúcotýždňovou odvetou na Santiago Bernabeu je všetko otvorené. "Chcel by som pochváliť chlapcov za výkon v druhom polčase. Ukázalo sa, že v našom tíme je veľmi inteligentná skupina hráčov, ktorí vedia zareagovať na vývoj zápasu. Veľká vďaka patrí brankárovi Oblakovi, svojimi výbornými zákrokmi nás držal nad vodou. V odvete bude hrať Real pred domácim publikom a vyvinie maximálne úsilie, aby naklonil misky váh na svoju stranu. Musíme to ustáť," zdôraznil argentínsky kormidelník.

Oblak v úvode zápasu zlikvidoval tutovku Garetha Balea, ktorý po chybe Diega Godina išiel sám na brankára a vyznamenal sa aj pri dvoch strelách Jamesa Rodrigueza. "V prvom polčase boli hráči Realu o dosť lepší a mali množstvo príležitostí, no našťastie sa im nepodarilo prekabátiť ma. Môžeme byť radi, že naša postupová šanca stále žije, V druhom polčase to bol tvrdý zápas s množstvom osobných súbojov. Vždy chcete streliť gól a vyhrať, no dôležité je, že sme doma neinkasovali. Ťažko povedať, či je remíza 0:0 dobrá, na to vám budem vedieť odpovedať až po odvete," uviedol Slovinec v rozhovore pre španielsku televíziu.

V odvetnom dueli bude Atleticu pre kartový trest chýbať Mario Suarez, Realu zasa brazílsky obranca Marcelo. Po záverečnom hvizde sa na štadióne Vicenta Calderona diskutovalo o súboji Daniho Carvajala s Mariom Mandžukičom, po ktorom sa domáci fanúšikovia dožadovali červenej karty pre obrancu hostí. Simeone i Ancelotti na pozápasovej tlačovke tvrdili, že incident dobre nevideli. O niekoľko minút neskôr sa na tvári Mandžukiča po hlavičkovom súboji so Sergiom Ramosom objavila krv a museli ho viackrát ošetrovať.