Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Futbal

Talian dostal tri a pol roka za vlaňajší útok na fanúšika Liverpoolu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Simone Mastrelli sa pred súdom v Prestone v utorok priznal k ublíženiu na zdraví, odmietol však obžalobu z výtržníctva.

Liverpool 1. marca (TASR) - Taliansky fanúšik AS Rím dostal za útok na priaznivca FC Liverpool pred vlaňajším prvým zápasom semifinále futbalovej Ligy majstrov trest na tri a pol roka odňatia slobody. Simone Mastrelli sa pred súdom v Prestone v utorok priznal k ublíženiu na zdraví, odmietol však obžalobu z výtržníctva.

Obeť napadnutia bol 53-ročný Sean Cox, ktorý utrpel vážne poškodenie mozgu s doživotnými následkami. Podľa súdneho záznamu Mastrelli "knokautoval" Coxa jediným úderom do tváre. "Môj otec išiel na zápas svojho milovaného FC Liverpool, ale už sa nikdy nevrátil domov. Pred týmto ohavným útokom bol zdravý a vitálny muž s veľkou chuťou do života," citoval portál stanice BBC výpoveď dcéry obete.

V súvislosti s incidentom už skôr odsúdili ďalších dvoch priaznivcov AS Rím. Filippo Lombardi dostal tri roky väzenia, Daniele Sciuso dva a pol. Oboch však potrestali za výtržníctvo, v prípade ublíženia na zdraví ich oslobodili. Mastrelliho zadržali v Taliansku až neskôr na základe európskeho zatykača, po niekoľkomesačných ťahaniciach ho v januári vydali do Veľkej Británie.