Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Lampard zostane v Manchestri City, fanúšikovia New Yorku sa hnevajú

Futbalista Manchester City Frank Lampard Foto: TASR/AP

Pôvodne sa mal skúsený stredopoliar v novom roku pripojiť k tímu svojho aktuálneho zamestnávateľa New York City FC.

Londýn 1. januára (TASR) - Frank Lampard zostane v anglickom futbalovom klube Manchester City na hosťovaní až do konca prebiehajúcej sezóny. Pôvodne sa mal skúsený stredopoliar v novom roku pripojiť k tímu svojho aktuálneho zamestnávateľa New York City FC, ale zainteresovaní sa dohodli na pokračovaní jeho pôsobenia v kádri úradujúceho anglického majstra.

Tridsaťšesťročný Lampard tak s určitosťou vynechá prvé tri mesiace zámorskej profesionálnej ligy MLS, čo pobúrilo fanúšikov New York City. "Chceme verejne odsúdiť rozhodnutie Franka Lamparda predĺžiť svoje hosťovanie v Manchestri City. Veľa fanúšikov, vrátane našich členov, sa rozhodlo podporovať tím, kúpilo si permanentky i klubové oblečenie pod dojmom, že Frank Lampard bude hrať za New York City Football Club a nie za Manchester City," uviedlo v oficiálnom stanovisku newyorské združenie fanúšikov Third Rail.

Na konci minulej sezóny opustil 106-násobný anglický reprezentant Chelsea a prestúpil do New Yorku, pôvodne na šesť mesiacov však zostal na hosťovaní v City s cieľom udržať sa v hernej kondícii. V manchesterskom drese zaznamenal v prebiehajúcej sezóne šesť gólov v 17 vystúpeniach. Manchester City je sesterským klubom novovzniknutého New York City, pripomenula agentúra AP.