Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Dortmund vyhovel Kloppovi, po sezóne ako tréner končí

Zadumaný tréner Borussie Dortmund Jürgen Klopp. Foto: TASR/AP

Podľa Bildu označil Klopp za svojho nástupcu v Dortmunde Thomasa Tuchela.

Berlín 15. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Borussie Dortmund Jürgen Klopp požiadal vedenie klubu o uvoľnenie spod kontraktu. Funkcionári vestfálskeho klubu mu vyhoveli. Ako v stredu na svojom webe informoval denník Bild, Klopp opustí tím, ktorý doviedol k dvom majstrovským titulom, po aktuálnej sezóne.

"Vždy som tvrdil, že ak nebudem ten správny kouč pre klub, tak to poviem nahlas. Borussia potrebuje zmenu. Som presvedčený, že som sa rozhodol správne," uviedol Klopp na stredajšej tlačovej konferencii. Športový riaditeľ Borussie Michael Zorc poďakoval koučovi za odvedenú prácu. "My všetci v Dortmunde sa teraz musíme pripraviť na Jürgenov odchod. Na odchod, ktorý bude hodný výsledkov, ktoré u nás dosiahol," dodal Zorc.

Štyridsaťsedemročný Klopp zasadol na lavičku Borussie v roku 2007, keď predtým pôsobil v Mainzi. "Žlto-čierni" pod jeho vedením dvakrát vyhrali bundesligu (2011, 2012), raz Nemecký pohár (2012) a zahrali si aj vo finále Ligy majstrov (2013). S klubom má platný kontrakt do roku 2018.

V aktuálnej sezóne sa však Borussii vôbec nedarilo. V priebehu jesennej časti domácej súťaže klesli Kloppovi zverenci na posledné miesto v tabuľke, v súčasnosti im patrí 10. priečka. V Lige majstrov už nepokračujú, v osemfinále ich vyradil turínsky Juventus.

Podľa Bildu označil Klopp za svojho nástupcu v Dortmunde Thomasa Tuchela. Práve on bol jeho nasledovníkom aj na lavičke Mainzu. Tuchel bol horúcim kandidátom na pozíciu trénera v SV Hamburg. Uvoľnený post v Hamburgu však zaujme Bruno Labbadia, ktorý sa dohodol na podmienkach spolupráce do roku 2016.