Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Infantino z FIFA nebude súdiť Rusko len na základe správy WADA

Na snímke je prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a nástupca Josepha Blattera 45-ročný Švajčiar Gianni Infantino. Foto: TASR/AP

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino prezradil, že má veľmi dobré vzťahy s ruským ministrom športu Vitalijom Mutkom.

Zürich 16. septembra (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino nechce súdiť Rusko len na základe vyšetrovania štátom podporovaného dopingu, ktorý sa týka aj futbalu. Informovala o tom agentúra AP.

Infantino prezradil, že má veľmi dobré vzťahy s ruským ministrom športu Vitalijom Mutkom. Práve Mutka obvinili z osobnej účasti na zatajení dopingovej kauzy u minimálne jedného zahraničného hráča v ruskej najvyššej súťaži.


Ruský minister športu Vitalij Mutko počas tlačovej konferencie v Moskve 21. júla 2016. Podľa ruského ministra športu Vitalija Mutka je verdikt Športového arbitrážneho súdu (CAS) o zamietnutí návrhu 67 ruských atlétov, ktorí sa odvolali po suspendácii od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) neférový a Rusko podnikne ďalšie kroky. Mutko nevylúčil posunutie kauzy na civilný súd. FOTO TASR/AP
Foto: TASR AP



Správa vyšetrovateľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda McLarena vrhla pochybnosti na to, či je Rusko vhodnou krajinou na organizáciu športových podujatí. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) už dočasne odobral možnosť organizácie vrcholných podujatí v krajine. Rusko má pritom v roku 2018 hostiť majstrovstvá sveta vo futbale. "Nie je moja úloha hodnotiť túto správu. Ako prezident FIFA sa zaujímam len o futbalové záležitosti, ako je doping vo futbale. Ak sa niečo takéto vyskytne, riadiace orgány FIFA si s tým poradia," uviedol Infantino.

Rusko takmer s istotou nepríde o organizáciu MS 2018. "Mali by sme to vnímať ako šancu pre FIFA, ale aj pre Rusko, ako ukázať krajinu v pozitívnom svetle," vyjadril sa prezident FIFA.