Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Hráč Jablonca Beneš bdel 28 hodín, aby pomohol chorému Čišovskému

Marián Čišovský oslávil titul s hráčmi Plzne. Foto: www.facebook.com

Benešova snaha bola korunovaná úspechom, vybrať sa mu napokon podarilo takmer 100.000 Kč.

Praha/Jablonec nad Nisou 17. júna (TASR) - Charitatívnu pomoc pre vážne chorého slovenského obrancu Viktorie Plzeň Mariána zorganizoval jeho športový súper, futbalista Jablonca Vít Beneš. Cieľom jeho iniciatívy bolo vyzbierať najmenej 50.000 Kč, o čo sa pokúsil streamovaním hry FIFA, pri ktorom strávil bez prestávky 28 hodín. Tento čas si zvolil podľa čísla, ktoré Čišovský na drese v Plzni nosil.

Vyplýva to z informácií internetového serveru iDNES.cz.

Benešova snaha bola korunovaná úspechom, vybrať sa mu napokon podarilo takmer 100.000 Kč.

Čišovskému, ako informovali už skôr české médiá, diagnostikovali amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS), neurodegeneratívne ochorenie napádajúce bunky centrálnej nervovej sústavy, na ktorého následky zomrel nedávno bývalý český premiér Stanislav Gross.

Iniciátor venoval do súťaže tri páry kopačiek, ktorými chcel divákov podporiť v ich veľkorysosti. Za každý dar vo výške viac ako 100 Kč získali účastníci súťažný lístok. Spomedzi ich vlastníkov Beneš vyžrebuje výhercov.

Vít Beneš ohlásil akciu prostredníctvom Facebooku, kde okrem iného napísal: "Rivalita bokom, zdravie máme iba jedno. Tento borec je veľký bojovník a ten boj vyhrá". Súčasne informoval, že sa na akciu vybavil energetickými nápojmi, ale aj žuvačkami a limonádou, za pomoci ktorých chcel vydržať spomínaných 28 hodín, čo sa mu aj podarilo.

Pre Bonusweb.cz uviedol, že s výsledkom je maximálne spokojný. "Som šťastný, koľko sa vybralo a koľko sa našlo ľudí, ktorí majú srdce na správnom mieste. Pôvodne som si myslel, že sa vyberie nejakých 10.000 Kč.".