Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Vittek po prekonaní 100-gólovej hranice: Cením si každý gól

Na snímke uprostred Róbert Vittek po strelení druhého gólu, vľavo Erik Grendel a vpravo Kristián Kolčák (všetci Slovan) v dohrávanom zápase 24. kola futbalovej Corgoň ligy Slovan Bratislava - FK Senica v Bratislave v pondelok 31. marca 2014. Foto: TASR

Kanonier úradujúceho majstra v predvečer svojich 32. narodenín zaznamenal dva presné zásahy a pred domácimi fanúšikmi pokoril 100-gólovú métu vo svojej kariére.

Bratislava 31. marca (TASR) - Víťazstvo futbalistov Slovana Bratislava nad FK Senica 2:0 zariadil už v prvom polčase Róbert Vittek. Kanonier úradujúceho majstra v predvečer svojich 32. narodenín zaznamenal dva presné zásahy a pred domácimi fanúšikmi pokoril 100-gólovú métu vo svojej kariére. Mohol ju aj prekročiť, ale v 39. minúte nepremenil pokutový kop.

"Môj úmysel pri jedenástke bol úplne iný, kopol som to veľmi zle. Stogólovú hranicu som si príliš pred zápasom neuvedomoval, skôr mi to pripomínali ľudia naokolo. Som rád, že to mám za sebou. Je to ďalší z miľnikov mojej kariéry, verím, že pri tom neostanem," komentoval vstup do elitného klubu kanonierov Vittek.

Vyhlásený zakončovateľ zaznamenal 58 gólov z okrúhlej porcie v drese Slovana Bratislava, ďalších 26 pridal v 1. FC Norimberg, osem vo francúzskom OSC Lille a rovnako osem aj v tureckej najvyššej súťaži v dresoch Ankaragücü (6) a Trabzonsporu (2). "Ja si cením každý gól. Tie z nemeckej a francúzskej ligy však boli dosiahnuté asi najťažšie," dodal.

Slovan najmä zásluhou jeho gólov zdolal úradujúceho vicemajstra 2:0 a na čele tabuľky zvýšil náskok pred AS Trenčín už na 11 bodov. Práve v Trenčíne sa "belasí" predstavia už túto sobotu v rámci súboja 25. kola. "Dôležité bolo, že sme vyhrali. Máme tri body, 11-bodový náskok, lepšie sa nám bude dýchať. K titulu máme blízko, ale rozhodnuté ešte nie je. My ideme od zápasu k zápasu, ten najbližší nás čaká v Trenčíne. Verím, že ho zvládneme," dodal Vittek.