Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

V Plzni hrdinom dvojgólový Pernica, kouč Vrba: Duel dvoch polčasov

Na archívnej snímke tréner Pavel Vrba. Foto: TASR/AP

Pernica dvoma gólmi otočil prvé šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2018/19, v ktorom český futbalový majster Viktoria Plzeň zdolal chorvátskeho šampióna Dinamo Záhreb 2:1.

Plzeň 15. februára (TASR) - V Štruncových sadoch to bol vo štvrtok zápas nečakaného hrdinu, stopéra Luděka Pernicu. Ten dvoma gólmi otočil prvé šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2018/2019, v ktorom český futbalový majster Viktoria Plzeň zdolal chorvátskeho šampióna Dinamo Záhreb 2:1.

Bol to zápas dvoch polčasov. Hostia vyhrali prvý 1:0 a tréner domácich Pavel Vrba cez prestávku tím nabudil aj krikom, že už nejde o prípravu. V zostave Plzne nastúpili v základe brankár Matúš Kozáčik a stredopoliar Patrik Hrošovský, po zmene strán zasiahol do hry aj Roman Procházka. Domáci v tom čase prehrávali po góle Dani Olma, ale v 54. minúte vyrovnal na 1:1 Luděk Pernica. Ten istý hráč bol napokon hrdinom zápasu, keď v 83. minúte po rohovom kope Hrošovského poslal hlavou loptu do siete po druhý raz.

"Bol to zápas dvoch polčasov. V prvom sme nestačili reagovať na rýchlosť a dynamiku súpera. Bol s tým problém. V druhom sme zrýchlili hru a zrazu sme zápas otočili, lebo sme sa do šancí dostávali rýchlosťou. Musíme si zvyknúť, že už sa nehrá v takom tempe ako v prípravných zápasoch. Výsledok do odvety úplne nie je optimálny, ale vyhrali sme. Výhodu máme v tom, že Dinamo musí skórovať. Rozhodne nebudeme chcieť byť takí pasívni ako v prvom polčase. Veríme, že v Záhrebe sa pobijeme o postup," citoval web Viktorie trénera Vrbu.

Vôbec prvé góly v za "červeno-modrých" dal 28-ročný Pernica. "Aj keď nie som ten typ, čo sa chváli, tak musím povedať, že prvý gól bol pekný, ten sa podaril. Druhý bol klasický z rohu, zatváral som to na zadnej tyčke," povedal muž zápasu.