Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Petrohrad musí ďalší zápas Európskej ligy odohrať bez fanúšikov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Klub okrem uzavretia štadióna dostal aj pokutu vo výške 50.000 eur. Tých už potrestali v decembri 2017, keď oslavovali prostredníctvom veľkého transparentu vojnového zločinca Ratka Mladiča.

Nyon 4. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) nariadila ruskému klubu Zenit Petrohrad, aby nasledujúci zápas v Európskej lige 2018/2019 odohral za zatvorenými dverami. UEFA sa k tomuto kroku rozhodla po vyšetrení prípadu z odvetného osemfinálového duelu EL 2017/2018 proti RB Lipsko. Fanúšikovia klubu v ňom hanlivo urážali hráča čiernej pleti v drese súpera.

Klub okrem uzavretia štadióna dostal aj pokutu vo výške 50.000 eur za rasistické správanie svojich fanúšikov. Tých už potrestali v decembri 2017, keď oslavovali prostredníctvom veľkého transparentu vojnového zločinca Ratka Mladiča. Problémom sa fanúšikovia Zenitu nevyhli ani v marci 2018, keď Rusi v Petrohrade hrali prípravný zápas proti Francúzsku. FIFA vtedy Rusku udelila pokutu po tom, čo fanúšikovia rasovo urážali francúzskych hráčov počas zápasu.