Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Bývalých šéfov DFB nebudú súdiť za daňové úniky v súvislosti s MS 2006

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Traja bývalí futbaloví funkcionári v máji potvrdili, že čelia obvineniu z daňových únikov v súvislosti s platbami v celkovej výške 6,7 milióna eur.

Frankfurt 15. októbra (TASR) - Nemecký súd rozhodol, že nebude ďalej pokračovať v riešení prípadu trojice futbalových funkcionárov obžalovaných z daňových únikov v súvislosti s MS 2006.

Nemeckí prokurátori predtým obvinili bývalých prezidentov Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfganga Niersbacha a Thea Zwanzigera ako i niekdajšieho generálneho sekretára zväzu Horsta R. Schmidta. Súd vo Frankfurte však rozhodol, že neexistujú dostatočné dôvody na pokračovanie v súdnom procese, uviedol hovorca súdu pre agentúru DPA. Vyšetrovatelia sa môžu odvolať voči verdiktu v lehote jedného týždňa.

Traja bývalí futbaloví funkcionári v máji potvrdili, že čelia obvineniu z daňových únikov v súvislosti s platbami v celkovej výške 6,7 milióna eur, ktoré vyplatil DFB Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) v roku 2005. Platba bola oficiálna označená ako príspevok ku kultúrnemu podujatiu na MS 2006 v Nemecku, to sa ale v skutočnosti nikdy neuskutočnilo.