Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Barcelona odstúpila od plánu odohrať ligový duel v USA

Hráč Barcelony Lionel Messi, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Španielska futbalová federácia (RFEF) už v septembri zamietla žiadosť vedenia La Ligy o povolenie odohrať ligový zápas Girona - FC Barcelona v Miami.

Barcelona 11. decembra (TASR) - Futbalový klub FC Barcelona nateraz odstúpil od plánu odohrať duel španielskej ligy na území USA. Úradujúci majster chcel pôvodne nastúpiť 26. januára na Hard Rock Stadium neďaleko Miami proti Girone.

"Barcelona naďalej podporuje myšlienku odohrať ligový zápas v zahraničí, ale projekt nebude úspešný, kým nedôjde k dohode medzi všetkými stranami," vysvetlilo svoj krok predstavenstvo barcelonského klubu.

Španielska futbalová federácia (RFEF) už v septembri zamietla žiadosť vedenia La Ligy o povolenie odohrať ligový zápas Girona - FC Barcelona v Miami. Dôvodom boli obavy, že zápas v USA môže byť v rozpore so španielskymi i medzinárodnými normami v oblasti televíznych práv a že môže poškodiť zvyšných 18 účastníkov najvyššej súťaže a fanúšikov Girony a Barcelony. La Liga sa preto v tejto súvislosti obrátila na súd, aby v kauze rozhodol.

Išlo by o historicky prvý zápas španielskej ligy mimo územia krajiny. Myšlienku ale kritizovali hráči, kluby i fanúšikovia. Španielska hráčska asociácia (AFE) obvinila vedenie najvyššej súťaže, že s ňou o tejto možnosti nediskutovalo a o ligovom zápase za oceánom rozhodlo bez jej súhlasu.