Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Bakošov Liberec zdolal Spartu, pomohol sebe aj Plzni

Marek Bakoš v drese Viktorie Plzeň. Foto: TASR/AP

Šesť kôl pred koncom sezóny figuruje Liberec na 14. mieste tabuľky.

Liberec 20. apríla (TASR) - Slovenský futbalista Marek Bakoš bojuje v drese Slovana Liberec o udržanie sa v najvyššej českej súťaži. Dôležitý krok smerom k naplneniu tohto cieľa spravili Severočesi v sobotu, keď na svojom štadióne zdolali kandidáta na titul Spartu Praha 2:1. Nový tréner "rudých" Zdeněk Sčasný tak debutoval prehrou a Sparta si ohromne skomplikovala cestu za obhajobou titulu.

"Som rád, že sa to podarilo. Mali sme pred zápasom len 20 bodov a potrebujeme ďalšie, aby sme sa zachránili," citoval portál idnes.cz slová 32-ročného Bakoša, ktorý prišiel do Liberca v januári z Viktorie Plzeň. Tá je lídrom súťaže s 5-bodovým náskokom pred Spartou a navyše má k dobru pondelňajší súboj s Teplicami.

Skalpom Sparty tak slovenský útočník vo farbách Liberca výrazne pomohol svojmu bývalému zamestnávateľovi, ktorý je opäť bližšie k dosiahnutiu najvyššej méty. "Nijako zvlášť som na Plzeň nemyslel. Skôr na to, aby sme my vyhrali. Samozrejme, že ma bývalí spoluhráči z Plzne podpichovali, aby sme Sparte vzali nejaký bodík. Prebehlo pár esemesiek, chalani ma povzbudzovali a vraveli, že budú držať palce. Odpovedal som im, že sa nemusia báť, že to zvládneme a vyhráme," dodal Bakoš, ktorý pobudol na ihrisku do 88. minúty. Jeho krajan - brankár Lukáš Hroššo - podržal mužstvo viacerými výbornými zákrokmi a mal veľký podiel na senzačnom triumfe Slovana.

Šesť kôl pred koncom sezóny figuruje Liberec na 14. mieste tabuľky. Už päť bodov ho delí od Hradca Králové a Českých Budějovíc, ktoré sa nachádzajú v zóne vypadnutia. "Proti Sparte to mohol, ale aj nemusel byť krok k záchrane. Samozrejme, že je to lepšie teraz, ako keby sme mali iba 15 bodov. Ale zatiaľ je to na záchranu stále málo. Musíme si toto víťazstvo užiť, no už od zajtrajška sa zasa pripravovať na ďalší zápas," podotkol "Baky".