Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

AS Trenčín podpísal zmluvy s Nigérijčanmi Azangom a Okohom

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Dvojnásobný slovenský majster má dobré skúsenosti s futbalistami z Nigérie, úspešne v ňom pôsobili už Moses Simon, Samuel Kalu či Kingsley Madu.

Trenčín 19. októbra (TASR) - Slovenský futbalový klub AS Trenčín podpísal zmluvy s dvojicou mladých nigérijských futbalistov Philipom Azangom a Ejike Okohom. Obaja prišli z GBS Football Academy, informoval vo štvrtok klubový web AS.

Z rovnakej akadémie prišli do Trenčína aj Aliko Bala, Abdul Zubairu, Hilary Gong a Maduka Udeh. Azango je dvadsaťročný ľavonohý krídelník. Okoh má osemnásť rokov a jeho hlavnou pozíciou je post defenzívneho stredopoliara. Obaja sa klubu upísali na tri roky. Azango má za sebou už aj ligovú premiéru, keď nastúpil proti Žiline. Počas uplynulého víkendu hral aj proti Senici.

Dvojnásobný slovenský majster má dobré skúsenosti s futbalistami z Nigérie, úspešne v ňom pôsobili už Moses Simon, Samuel Kalu či Kingsley Madu. "Pokračujeme v úspešnej spolupráci s dlhoročne overenou akadémiou. Veríme, že obaja majú potenciál hrať futbal na európskej úrovni, potrebujú však čas. Majú svoje veľké prednosti, ale majú aj množstvo nedostatkov. Záleží už len na ich ochote pracovať na sebe. Uvidíme, ktorý z nich sa vyberie cestou Simona a Kalua," povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.