Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

FIFA bude disciplinárne riešiť kauzu vlčie maky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Disciplinárne konanie voči Anglicku a Škótsku otvorili za to, že hráči oboch reprezentačných tímov mali vo vzájomnom stretnutí čierne pásky s obrázkom vlčieho maku.

Zürich 17. novembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) otvorila disciplinárne konanie voči Anglicku a Škótsku za to, že hráči oboch reprezentačných tímov mali vo vzájomnom stretnutí čierne pásky s obrázkom vlčieho maku.

"Nebudeme špekulovať o výsledku disciplinárneho konania," sprostredkovala agentúra AP vyhlásenie FIFA, ktorej pravidlá zakazujú akékoľvek náboženské, politické a osobné symboly. Oba národné zväzy už pred stretnutím avizovali, že sú pripravené čeliť následkom prehrešku.

Anglickí a škótski reprezentanti si zmerali sily v kvalifikácii MS 2018 na štadióne Wembley v Deň vojnových veteránov 11. novembra. Vlčie maky sú jeho symbolom. Reprezentanti Albiónu zdolali Škótsko jasne 3:0, góly favorita britského súboja zariadili Daniel Sturridge, Adam Lallana a Gary Cahill. Angličania vedú kvalifikačnú F-skupinu s 10 bodmi pred Slovinskom (8 bodov) a Slovenskom (6), Škótom patrí po štyroch odohratých zápasoch piata priečka (4).