Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Duel v Srbsku predčasne ukončili vášne, Nemci doma zakopli s Írskom

Bitka na ihrisku počas zápasu Srbsko - Albánsko Foto: TASR/AP

Severní Íri šokovali Grékov, ktorých zdolali na ich pôde 2:0.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Futbalisti Nemecka pokračujú v kvalifikácii EURO 2016 v nepresvedčivých výkonoch. Úradujúci majstri sveta po prehre v Poľsku zakopli na domácej pôde v Gelsenkirchene aj s Írskom a po remíze 1:1 sú až na 4. mieste tabuľky D-skupiny. Nemci sa dlho trápili, no favorita poslal do vedenia gól Toniho Kroosa v 71. minúte. Tribúny ale stíchli v štvrtej minúte nadstavenia, keď mimoriadne cenný bod pre hostí zariadil John O'Shea.

Na historické víťazstvo nad Nemeckom nenadviazali Poliaci, ktorí síce vo Varšave nad Škótskom viedli, no Shaun Maloney a Steven Naismith otočili skóre v prospech hostí. Aspoň bod zachránil domácim štvrťhodinu pred koncom Arkadiusz Milik a Poľsko vedie skupinu. Prvý trojbodový zápis v prebiehajúcej kvalifikácii si podľa očakávania pripísalo Gruzínsko na pôde outsidera z Gibraltaru.

Futbalisti Nemecka pokračujú v kvalifikácii EURO 2016 v nepresvedčivých výkonoch
Foto: TASR/AP
.
Vášne v Srbsku

Duel I-skupiny medzi Srbskom a Albánskom prerušil anglický rozhodca Martin Atkinson v 42. minúte po incidente medzi hráčmi oboch tímov. Dôvodom bola albánska vlajka, ktorá na minihelikoptére lietala nad ihriskom, a keď ju uchmatol srbský hráč Stefan Mitrovič, medzi balkánskymi rivalmi vzplanuli vášne. Vzápätí vtrhli na ihrisko aj srbskí fanúšikovia a snažili sa napadnúť futbalistov Albánska. Arbiter preto poslal tímy do šatní a v zápase sa už nepokračovalo. V ďalšom zápase skupiny Portugalsko vyhralo v Dánsku 1:0 gólovou hlavičkou svojho kanoniera Cristiana Ronalda v 95. minúte.



Íri šokovali Grékov

Nečakaným lídrom F-skupiny je po troch kolách s plným počtom deviatich bodov Severné Írsko. Ostrovania šokovali aj Grékov, ktorých zdolali na ich pôde 2:0. Dôležitý triumf si pripísalo Rumunsko vo Fínska, o čom rozhodol dvoma gólmi Bogdan Stancu. Hosťujúci kapitán Razvan Rat nastúpil na svoj jubilejný 100. reprezentačný zápas. Maďarsko si pripísalo "povinné" víťazstvo na ihrisku Faerských ostrovov a Švajčiari sa v E-skupine príliš nenadreli v Serravalle na výhru nad domácim San Marínom 4:0.

Severoírsky útočník Jamie Ward oslavuje svoj gól v 9. minúte zápasu 3. kola futbalovej kvalifikácie ME 2016 v skupine F Grécko - Severné Írsko na štadióne Georgiosa Karaiskakisa v Pireuse 14. októbra 2014.
Foto: TASR/AP
.

D-skupina:



Gelsenkirchen:
Nemecko - Írsko 1:1 (0:0)
Góly:
71. Kroos - 90.+4 O'Shea

Faro-Loule:
Gibraltar - Gruzínsko 0:3 (0:2)
Góly:
9. Gelašvili, 19. Okriašvili, 69. Kankava

Varšava:
Poľsko - Škótsko 2:2 (1:1)
Góly:
12. Maczyňski, 76. Milik – 18. Maloney, 57. Naismith

E-skupina:



Serravalle:
San Maríno - Švajčiarsko 0:4 (0:3)
Góly:
10. a 24. Seferovič, 30. Džemaili, 79. Shaqiri

F-skupina:



Torshavn:
Faerské ostrovy - Maďarsko 0:1 (0:1)
Gól:
21. Szalai

Helsinki:
Fínsko - Rumunsko 0:2 (0:0)
Góly:
54. a 83. Stancu, ČK: 56. Ring (Fín.)

Pireus:
Grécko - Severné Írsko 0:2 (0:1)
Góly:
9. J. Ward, 51. Lafferty

I-skupina:



Kodaň:
Dánsko - Portugalsko 0:1 (0:0)
Gól:
90.+5 Ronaldo

Belehrad:
Srbsko - Albánsko 0:0 - prerušené v 42. minúte