Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Sparta vyhodila trénera Lavičku, do konca sezóny ju povedie Ščasný

Tréner Sparty Praha Vítězslav Lavička Foto: TASR/Michal Svítok

Vedenie ´rudých´týmto krokom zareagovalo na utorňajšie vyradenie v Českom pohári s Jabloncom.

Praha 15. apríla (TASR) - Český futbalový majster Sparta Praha vyhodil v stredu trénera Vitězslava Lavičku. Do konca sezóny mužstvo povedie Zdeněk Ščasný. Informoval o tom na oficiálnom webe.

Vedenie "rudých" týmto krokom zareagovalo na utorňajšie vyradenie v Českom pohári s Jabloncom. Sparta tak neobháji triumf v pohári a vzďaľuje sa jej aj obhajoba titulu, keď na vedúcu Plzeň sedem kôl pred koncom Synot ligy stráca 5 bodov.

Ščasný pred začiatkom jarnej časti rezignoval na post trénera Teplíc. Mužstvu ho predstavia pred štvrtkovým tréningom. Na Letnej už pôsobil ako kouč pred 16 rokmi a získal tam dva ligové tituly v rokoch 1998 a 1999. Dva tituly získal v Sparte aj ako hráč (1984 a 1985).

Päťdesiatjedenročný Lavička viedol Spartu necelé tri roky. V minulej sezóne vyhral double aj český Superpohár. "Chcel by som hráčom, realizačnému tímu, všetkým spolupracovníkom v klube a samozrejme aj fanúšikom poďakovať za to, čo sme spolu v Sparte prežili. Končím v pozícii trénera, ale sparťanom zostávam naďalej," povedal po odvolaní Lavička.

"Rudí" v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2014/2015 dvakrát hrali so slovenským majstrom Slovanom Bratislava, ktorého bez problémov zdolala 3:0 na Pasienkoch a 4:0 doma.