Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Costa sa strojí na Slovákov, v Žiline si chce otvoriť strelecký účet

Hráč Chelsea Diego Costa Foto: TASR/AP

Brazílsky rodák strelil v sezóne 2013/2014 spolu 36 gólov za Atletico a po prestupe do Anglicka dal deväť gólov v deviatich zápasoch za Chelsea.

Madrid 6. októbra (TASR) - Hoci v minulej sezóne strelecky žiaril v drese Atletica Madrid a skvelú formu si preniesol aj do anglickej Chelsea Londýn, za futbalovú reprezentáciu Španielska ešte v piatich zápasoch neskóroval. Kanonier Diego Costa si chce strelecký účet otvoriť v najbližších dvoch kvalifikačných zápasoch EURO 2016 - vo štvrtok v Žiline proti Slovensku, alebo o tri dni neskôr v Luxembursku.

Brazílsky rodák, ktorý ukázal chrbát svojej krajine a rozhodol sa hrať za Španielsko, strelil v sezóne 2013/2014 spolu 36 gólov za Atletico a po prestupe do Anglicka dal deväť gólov v deviatich zápasoch za Chelsea. Dvadsaťpäťročný futbalista má teraz šancu prelomiť streleckú smolu v reprezentácii a dopomôcť by mu k tomu mohol spoluhráč z Chelsea Cesc Fabregas.

Tvorca hry klubu zo Stamford Bridge prihral Costovi na štyri z deviatich gólov a mal by figurovať v strede poľa aj v základnej zostave trénera Španielov Vicente del Bosqueho. Bývalý hráč Arsenalu a Barcelony má celkovo na konte už sedem gólových prihrávok. O Costovej forme svedčí aj fakt, že z 19 striel v tejto sezóne išlo až 16 na bránu a presadil sa aj uplynulý víkend, keď po Fabregasovej prihrávke strelil nádherný gól do siete Arsenalu (2:0).

Costa mal v úvode sezóny problémy so slabinami a v prvom kvalifikačnom zápase proti Macedónsku (5:1) v nominácii nebol. Teraz sa cíti lepšie a jeho nominácii nič nebránilo. "Vždy chcem hrať, keď som zdravý. V úvode sezóny som nebol v poriadku a nechcel som riskovať," povedal Costa v tréningovom tábore pri Madride a dodal: "Veľmi túžim po prvom góle v drese Španielska. Dúfam, že vyťažím zo spolupráce s Cescom, s ktorým si v Chelsea veľmi rozumieme.”

Majstri sveta z roku 2010 a víťazi dvoch posledných majstrovstiev Európy sa v Žiline predstavia už tento štvrtok. V nedeľu ich potom čaká ďalší zápas v Luxemburgu.