Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Chung oznámi kandidatúru na post prezidenta FIFA v pondelok

Chung Mong-joon, archívne foto Foto: TASR/AP

O post prezidenta FIFA sa s určitosťou bude uchádzať aj terajší šéf UEFA a majster Európy z roku 1984 Francúz Michel Platini.

Soul 12. augusta (TASR) - Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie Juhokórejčan Chung Mong-joon oficiálne oznámi kandidatúru na post prezidenta FIFA v pondelok. Osobne to potvrdil pre agentúru Reuters.

Oficiálnu kandidatúru zverejní 17. augusta v Paríži pri príležitostí osláv založenia strešnej organizácie svetového futbalu. "Európa je centrom futbalu a v Paríži vznikla FIFA. Moja kampaň bude založená na návrate k tradičným hodnotám nášho športu a preto to chcem celé odštartovať v Paríži," povedal Chung pre Reuters.

O post prezidenta FIFA sa s určitosťou bude uchádzať aj terajší šéf UEFA a majster Európy z roku 1984 Francúz Michel Platini. Kandidovať by mal aj jordánsky princ Ali bín Al-Hussein, ktorý v májových voľbách prehral so Švajčiarom Seppom Blatterom. Ten pár dní po svojom znovuzvolení rezignoval na svoj post po vypuknutí rozsiahleho korupčného škandálu.