Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Blaszczykowski pre zranenie stehna vynechá kvalifikačné duely ME

Hráči Slovenska Juraj Kucka (vľavo) a hráč Poľska Jakub Blaszczykowski v prípravnom zápase Poľsko - Slovensko 15. novembra 2013 vo Vroclave. Foto: TASR/Michal Svítok

Poľský futbalista Jakub Blaszczykowski si s určitosťou nezahrá v kvalifikačných súbojoch o postup na ME 2016 proti Nemecku a Škótsku.

Dortmund 11. septembra (TASR) - Poľský futbalista Jakub Blaszczykowski si počas tréningu nemeckého tímu Borussie Dortmund natrhol štvorhlavý stehenný sval. Národnému výberu i klubovému zamestnávateľovi bude chýbať minimálne štyri týždne. Informáciu priniesla poľská internetová stránka ekstraklasa.net.

Kapitán "bielo-červených" si s určitosťou nezahrá v kvalifikačných súbojoch o postup na ME 2016 proti Nemecku a Škótsku (11.-14. októbra). Od januára sa zotavoval z vážneho zranenia kolena, keď si v dueli najvyššej nemeckej súťaže proti Augsburgu vážne poranil krížne väzy. Po dlhej a náročnej rehabilitácii sa dokonca špekulovalo, že by mohol byť k dispozícii klubovému trénerovi už v sobotňajšom stretnutí proti Freiburgu.