Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Belgická kráľovná omylom pogratulovala ku gólu Lukakuovi

Belgická kráľovná Mathilde (uprostred) na MS vo futbale. Foto: TASR/AP Photo

Každopádne, hrali ste veľmi dobre, snažila sa kráľovná zachrániť situáciu.

Brusel 24. júna (TASR) - Úsmevného faux pas sa dopustila belgická kráľovná Mathilde, ktorá si splietla reprezentačných futbalových útočníkov. Po nedeľňajšom víťazstve Belgičanov na MS nad Ruskom (1:0) omylom pogratulovala ku strelenému gólu Romelu Lukakuovi, hoci autorom presného zásahu "červených diablov" bol Divock Origi.

Mladík Origi nahradil na trávniku v 57. minúte Lukakua a dve minúty pred koncom riadneho hracieho času vsietil po akcii Edena Hazarda víťazný gól Belgičanov. Lukaku ťažko niesol svoje striedanie, pri odchode z ihriska odmietol podať trénerovi Marcovi Wilmotsovi ruku a nahnevane gestikuloval na lavičke. Kráľovná mu však blahoželala.

"Bravó, vďaka Vášmu gólu sme zvíťazili," gratulovala Lukakuovi pri osobnom stretnutí kráľovského páru s belgickou reprezentáciou. Útočník Evertonu ju opravil a s úsmevom ukázal na pravého strelca. "Každopádne, hrali ste veľmi dobre," snažila sa kráľovná zachrániť situáciu. Neskôr sa za svoju chybu ospravedlnila a dodala, že Lukaku ju prekvapil ostrihanými vlasmi. Informáciu priniesla agentúra dpa.