Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Prezident Bayernu Uli Hoeness sa postaví pred súd pre daňové úniky

Prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness (uprostred) prichádza na regionálny súd v Mníchove v pondelok 10. marca 2014. Čelí obvineniu, že si nesplnil daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na jeho účte vo švajčiarskej banke. Foto: FOTO TASR/AP

Niekdajší nemecký reprezentant a majster sveta z roku 1974 podľa vlastných slov dúfa, že bude schopný presvedčiť súd o svojej nevine.

Mníchov 10. marca (TASR) - Prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness sa v pondelok postaví pred regionálny súd v Mníchove. Čelí obvineniu, že si nesplnil daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na jeho účte vo švajčiarskej banke.

Niekdajší nemecký reprezentant a majster sveta z roku 1974 podľa vlastných slov dúfa, že bude schopný presvedčiť súd o svojej nevine. V januári 2013 toiž z vlastnej vôle informoval úrady o svojom švajčiarskom účte i o nenahlásených príjmoch na ňom z obchodovania na burze v rokoch 2003 až 2009.

Hoeness sa podľa medializovaných informácií vyhol daňovej povinnosti vo výške približne 3,5 milióna eur. Dodatočne už síce zaplatil podlžnosti i pokuty z toho vyplývajúce, súd ale rozhodne, či úrady o svojom priestupku informoval včas a dostatočne komplexne. V prípade dokázania viny hrozí šéfovi nemeckého futbalového giganta trest odňatia slobody.