Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Bayern zdolal Stuttgart 2:0, výhru Dortmundu režíroval Kagawa

Franck Ribéry (v pozadí) z Bayernu Mníchov sa rdauje z gólu so spoluhráčmi Foto: TASR/AP

V drese Freiburgu chýbal slovenský reprezentant Karim Guédé, ktorý si odpykáva dvojzápasový dištanc za udretie súpera.

Berlín 13. septembra (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov potvrdili rolu favorita a v sobotňajšom súboji 3. kola nemeckej bundesligy zdolali na domácom ihrisku VfB Stuttgart 2:0. Úradujúci majster napriek víťazstvu v Allianz Aréne príliš neoslnil, o góly Bavorov sa postarali v 27. minúte Mario Götze a päť minút pred koncom striedajúci Franck Ribéry, ktorý využil peknú prihrávku od Roberta Lewandowského.

Stuttgart je tak historicky najobľúbenejším protivníkom Bayernu, Mníchovčania dosiahli vo vzájomných zápasoch s VfB už 58. triumf. So siedmimi bodmi sa zároveň dotiahli v tabuľke na vedúci Bayer Leverkusen. Na svoj návrat do zostavy Bayernu nebude v dobrom spomínať obranca Holger Badstuber, ktorý nedohral duel pravdepodobne pre výron na ľavej nohe. Dvadsaťpäťročný reprezentant pritom dosiaľ 20 mesiacov pauzoval po operácii predného krížneho väzu v pravom kolene.

Borussia Dortmund nezaváhala

Pierre-Emerick Aubameyang z Dortmundu sa raduje z gólu
Foto: TASR/AP
Nezaváhala ani Borussia Dortmund, ktorá si poradila doma s Freiburgom 3:1. Výhru vestfálskeho tímu režíroval japonský ofenzívny stredopoliar Šindži Kagawa, ktorý pri svojom návrate do zostavy Borussie zaznamenal gól a na ďalší prihral. V drese hostí chýbal slovenský reprezentant Karim Guédé, ktorý si odpykáva dvojzápasový dištanc za udretie súpera.

1. FC Kolín bez dlhodobo zraneného Dušana Šventa uhral na ihrisku nováčika Paderbornu bezgólovú remízu. Hertha Berlín podľahla doma Mainzu 1:3, o výhru hostí sa najvýraznejšie zaslúžil dvojgólový Šindži Okazaki. Slovenský obranca v službách Herthy Peter Pekarík presedel celý zápas na lavičke náhradníkov.


V záverečnom sobotňajšom stretnutí si Borussia Mönchengladbach poradila s FC Schalke 04 nečakane ľahko 4:1. Dvoma gólmi sa pod víťazstvo domácich podpísal André Hahn, predsezónna posila z Augsburgu. Schalke tak stále čaká na premiérový triumf v sezóne.

Nemecko - bundesliga - 3. kolo:

Bayern Mníchov - VfB Stuttgart 2:0 (1:0)
Góly: 27. Götze, 85. Ribéry

Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:1 (2:0)
Góly: 34. Ramos, 41. Kagawa, 78. Aubameyang - 90. Sorg

Hertha Berlín - FSV Mainz 05 1:3 (0:1)
Góly: 86. Ronny (z 11 m) - 36. a 90.+1 Okazaki, 70. Allagui
/P. Pekarík (Hertha) celý zápas na lavičke náhradníkov/

1899 Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:1 (0:0)
Góly: 55. Modeste - 89. Olič, ČK: 90.+4 Guilavogui (Wolfsburg)

SC Paderborn - 1. FC Kolín 0:0

Borussia Mönchengladbach - FC Schalke 04 4:1 (1:0)
Góly:
17. a 50. Hahn, 56. Kruse, 79. Raffael - 52. Choupo-Moting