Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Barcelona neuspela s odvolaním, v roku 2015 nezíska žiadnu posilu

Hráč Barcelony Luis Suarez (druhý sprava) oslavuje po strelení gólu v zápase skupiny F Ligy majstrov APOEL Nikózia - FC Barcelona v Nikózii 25. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol odvolanie sa Kataláncov voči trestu od FIFA za porušenie pravidiel pri prestupe zahraničných hráčov do 18 rokov a ten tak nadobudol právoplatnosť.

Barcelona 30. decembra (TASR) - Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona nebude môcť v roku 2015 podpísať kontrakt so žiadnym novým hráčom. Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol odvolanie sa Kataláncov voči trestu od FIFA za porušenie pravidiel pri prestupe zahraničných hráčov do 18 rokov a ten tak nadobudol právoplatnosť. Barcelona ale zvažuje ďalšie odvolanie na Švajčiarsky federálny súd.

FIFA v apríli tohto roka za porušenie pravidiel udelila Barcelone pokutu vo výške približne 375.000 eur a zakázala jej robiť zmeny v kádri v dvoch najbližších prestupových obdobiach. Katalánci obvinenia popreli a odvolali sa na CAS, ktorý si začiatkom decembra vypočul obhajobu funkcionárov španielskeho klubu. Pôvodný trest ale teraz potvrdil a tak bude môcť byť Barcelona aktívna v transferoch hráčov až v januári 2016.

Vedenie Barcelony podľa FIFA porušilo pravidlá pri registrácii neplnoletých hráčov v desiatich z osemnástich prešetrovaných prípadov. "Barcelona nemôže akceptovať v žiadnom prípade rozhodnutie, ktoré napáda ducha našej akadémie La Masia, príkladnej športovo-vzdelávacej inštitúcie pre celý svet," reagovala v apríli Barcelona na verdikt FIFA. Informovala agentúra Reuters.