Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Druhý gól nás zabil, poznamenal Seedorf po prehre s Atleticom

Hráč Atletico Madrid Diego Costa oslavuje úvodný gól do bránky AC Miláno vo futbalovom zápase odvety osemfinále Ligy majstrov v Madride 11. marca 2014. Foto: TASR/AP

Atletico si tak prvýkrát od roku 1997 zabezpečilo účasť medzi elitnou osmičkou v najprestížnejšej európskej súťaži.

Madrid 12. marca (TASR) - Suverénnym spôsobom si účasť vo štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 vybojovali futbalisti Atletica Madrid. V utorňajšej osemfinálovej odvete deklasovali doma AC Miláno 4:1 a nadviazali tak na triumf 1:0 z prvého vzájomného duelu spred troch týždňov.

Atletico si tak prvýkrát od roku 1997 zabezpečilo účasť medzi elitnou osmičkou v najprestížnejšej európskej súťaži. Domácich priviedol k hladkému triumfu dvojgólový Diego Costa, ktorý opäť ukázal svoj kanoniersky inštinkt a na konte má v tejto sezóne Ligy majstrov už sedem presných zásahov. "Tam kde som, som vďaka spoluhráčom. Sám by som to nikdy nedosiahol," pripomenul brazílsky rodák so španielskym pasom.

"Som šťastný, pretože disponujem ekipou, ktorá prezentuje futbal výnimočným spôsobom," netajil spokojnosť kouč Atletica Diego Simeone. "Dať štyri góly milánskemu AC nie je nikdy ľahké. Štvrťfinále nebude prechádzkou, ale je to pre nás ďalšia výzva."

Na gól Costu z 3. minúty ešte dokázal odpovedať Kaka, ale napriek výraznej aktivite hostí dostal späť Atletico do vedenia v 40. minúte Arda Turan. "Druhý gól nás zabil, stratili sme šťavu," hodnotil tréner AC Clarence Seedorf. "Mentálne sme sa nedokázali z tohto úderu spamätať. Gratulujem Atleticu k postupu, špeciálne za výkon v druhom polčase."

AC nedovrátilo "hetrik" vypadnutí na španielskej pôde v LM. Predtým milánsky klub dvakrát skončil na štíte Barcelony - vo štvrťfinále súťaže 2011/2012 i vo vlaňajšom osemfinále. Taliansko tak nebude mať medzi elitnou európskou osmičkou žiadne zastúpenie, vôbec prvýkrát od roku 2009.

Jedinou zlou správou pre Atletico bola v utorok večer žltá karta pre strelca jedného z gólov Raula Garciu. Známená to, že vzhľadom na jednozápasový trest príde o prvý štvrťfinálový zápas. "Je to naozaj škoda, ale nemôžem s tým nič urobiť," komentoval stredopoliar. Jeho spoluhráč z defenzívy Diego Godin je presvedčený, že jeho tím má dobré šance ísť v súťaži ešte ďalej: "Nemyslím si, že by si nás niektorý z tímov pri štvrťfinálovom žrebe želal. Máme naozaj dobrú formu..."