Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Arsenal v šlágri remizoval s ManCity 2:2, Chelsea zdolala Swansea

Jack Wilshere z Arsenalu Londýn sa raduje z gólu Foto: TASR/AP

Góly za Arsenal strelili Jacka Wilsher a Alexisa Sanchez.

Londýn 13. septembra (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn remizovali v šlágri 4. kola Premier League s obhajcom majstrovského triumfu Manchestrom City 2:2. Vďaka gólom Jacka Wilshera a Alexisa Sancheza otočili v druhom polčase nepriaznivé skóre vo svoj prospech, no sedem minút pred koncom zariadil deľbu bodov Martin Demichelis. Sobotňajší duel dvoch gigantov bol premiérou v novom klube ako pre Dannyho Welbecka na strane domácich, tak pre Franka Lamparda v drese hostí.

Už v úvode stretnutia sa v pozitívnom svetle predviedol práve Welbeck, a hoci už v 12. minúte Harta prekonal, jeho lob skončil len na bočnej žrdi. Napriek výraznejšej aktivite Arsenalu sa v 28. minúte dostali do vedenia hostia, keď strieľanú prihrávku Navasa umiestnil za Szczesneho kanonier Agüero.

Po zmene strán mohol navýšiť vedenie Citizens Silva, no góly padali na opačnej strane. Najskôr v 63. minúte prekvapil obranu súpera z ľavej strany šestnástky Wilshere a o jedenásť minút neskôr dokonal obrat presne umiestnenou strelou Sanchez, ktorý sa presadil už v treťom zápase za sebou. Domáci však tesné vedenie neudržali a sedem minút pred koncom sa lopta zatrepotala v sieti po presnej hlavičke Demichelisa. Hoci mohli hostia v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu, na výsledku 2:2 už nič nezmenili.

Mužom zápasu Costa

Diego Costa z Chelsea Londýn sa teší z gólu
Foto: TASR/AP
V súboji doposiaľ nezdolaných tímov triumfovali futbalisti Chelsea Londýn nad Swansea City 4:2. Mužom zápasu sa stal naturalizovaný španielsky kanonier Diego Costa, ktorý hetrikom v priebehu dvanástich minút čistého hracieho času otočil nepriaznivý vývoj stretnutia z 0:1 na 3:1. Štvrý presný zásah pridal pri svojej premiére v drese "The Blues" Loic Remy, ktorý v 72. minúte nahradil práve Costu. Domáci strelili v sobotu na Stamford Bridge napriek triumfu 4:2 až päť gólov, keď ešte v 11. minúte poslal "vlastencom" hostí do vedenia stopér John Terry. Chelsea tak pokračuje v spanilej jazde bez prehry vo štvrtom zápase v rade a s dvanástimi bodmi priebežne vedie tabuľku Premier League.

Premier League - 4. kolo:
Arsenal Londýn - Manchester City 2:2 (0:1)
Góly: 63. Wilshere, 74. Sanchez - 28. Agüero, 83. Demichelis

Chelsea Londýn - Swansea City 4:2 (1:1)
Góly: 45., 56., 67. Costa, 81. Remy - 11. Terry (vl.), 86. Shelvey

Crystal Palace - FC Burnley 0:0

FC Southampton - Newcastle United 4:0 (2:0)
Góly: 6., 19. Pelle, 54. Cork, 90.+4 Schneiderlin

Stoke City - Leicester City 0:1 (0:0)
Gól: 65. Ulloa

AFC Sunderland - Tottenham Hotspur 2:2 (1:1)
Góly: 4. Johnson, 82. Kane (vl.) - 2. Chadli, 48. Eriksen

West Bromwich Albion - FC Everton 0:2 (0:1)
Góly: 2. Lukaku, 66. Mirallas

FC Liverpool - Aston Villa 0:1 (0:1)
Gól:
9. Agbonlahor