Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

Žilina s prehľadom zvíťazila nad Košicami

Domáci futbalista MŠK Žilina Matej Jelič sa teší po strelení svojho druhého gólu v zápase 24. kola Fortunaligy MŠK Žilina - MFK Košice v Žiline 4. apríla 2015. Vľavo hráč Košíc Boris Sekulič. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žilinčania už v závere kontrolovali hru a po troch zápasoch sa konečne dočkali víťazstva.

Žilina 4. apríla (TASR) - V úvodných minútach duelu spustili Žilinčania na bránu Stijakoviča doslova kanonádu. Mihalík, Čmelík, Škvarka i Hučko však buď mierili tesne mimo brány alebo ich šance vyrazil gólman hostí. Potom sa však dostal k slovu najlepší kanonier súťaže Matej Jelič a v rozpätí štyroch minút sa najskôr hlavou, a potom strelou postaral o dvojgólové vedenie domácich. Zápas potom trochu stratil na kvalite, tempo sa zvolnilo a hoci stále mali prevahu Žilinčania, košickí futbalisti postupne vyrovnali hru. V 33. min sa ešte Viazankova strela zastavila iba na ľavej žrdi domácej brány, ale o päť minút už Pačinda poslal loptu strelou do ľavého kúta a Košice ešte viac ožili. Žilinčania však majú Jeliča, ktorý už o dve minúty hlavou premenil Čmelíkov center z pravej na gól a skompletizoval svoj druhý hetrik v sezóne.

Päť minút po zmene strán sa Žiline podarilo zvýšiť už na rozdiel troch gólov, keď si prudký center Čmelíka zrazil Stijakovič do vlastnej siete. Tempo hry potom upadlo. Iniciatívu prevzali Košičania, ale do finálnej fázy sa nedostávali a domáci pod dojmom náskoku tiež nepredvádzali už svoj výkon z úvodu duelu. V 78. min po úniku z pravej strany opečiatkoval delovkou ľavú žrď Volešákovej brány Novák, na opačnej strane vytlačil Stijakovič Williamovu hlavičku na ďalší roh. Šancu na piaty gól Žiliny mal v 83. min Mihalík, ale po peknej kombinácii zakončil vedľa pravej žrde. Žilinčania už v závere kontrolovali hru a po troch zápasoch sa konečne dočkali víťazstva.

Brankár MFK Košice Nikola Stijakovič inkasuje úvodný gól z kopačky domáceho futbalistu Mateja Jeliča (nie je na snímke) v zápase 24. kola Fortunaligy MŠK Žilina - MFK Košice v Žiline 4. apríla 2015.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Videli sme dobrý zápas a veľa šancí, súper nám cestu za víťazstvom trochu uľahčil, pretože nehral príliš defenzívne. Výborný duel to bol pre Jeliča, potešilo ma nasadenie, štyri góly, ale boli tam aj chybičky. Podstatné je pre nás víťazstvo, tímový výkon, góly útočníkov. Som šťastný a spokojný, ale niektoré veci musíme napraviť."

Marek Fabuľa, tréner Košíc: "Prišli sme do Žiliny s iným zámerom, ako to nakoniec vypálilo. Výkon niektorých hráčov je pre mňa veľkým sklamaním. Piati hráči to pochopili ako hodový zápas a potom je ťažko hrať v Žiline iný duel. Podpriemerným výkonom sme domácim cestu za víťazstvom uľahčili."



MŠK Žilina – MFK Košice 4:1 (3:1)
Góly: 7., 11. a 40. Jelič, 50. Čmelík – 38. Pačinda. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Pečovský – Šinglár, 1575 divákov.

zostavy a striedania:

Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Hučko – Pečovský – Čmelík (81. Bénes), Lupčo (46. Klec), Škvarka, Mihalík – Jelič (73. William)

Košice: Stijakovič – Mik. Tóth, Sekulič, Ostojič, Dordevič (46. J. Novák) – Šinglár, Huk – Viazanko, Dimun, Pačinda – Haskič (53. Gáll)