Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Nováčik z Podbrezovej začal letnú prípravu aj s oporou Vraťom Greškom

Nováčik najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová si za úvodným letným tréningom odskočil do neďalekej Valaskej. Na kvalitne zostrihnutý trávnik vybehlo 22 hráčov a hneď schuti po dôkladnom rozcvičení s dohľadom hlavného trénera Jaroslava Kentoša si zahralo zábavné bago i klasický futbal. Na snímke hráči počas tréningu vo Valaskej v stredu 11. júna 2014. Foto: TASR/ Dušan Hein

Pred sebou má dva ciele. Naplniť štadión a podávať výborné výkony.

Podbrezová 11. júna (TASR) - Nováčik najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová si za úvodným letným tréningom odskočil do neďalekej Valaskej. Na kvalitne zostrihnutý trávnik vybehlo 22 hráčov a hneď schuti po dôkladnom rozcvičení s dohľadom hlavného trénera Jaroslava Kentoša si zahralo zábavné bago i klasický futbal.

Podbrezová zatiaľ vzbudzuje značné dohady, aj v otázke kádra, no tréner Kentoš sa stopercentne sústredí len na svoju prácu. "Začíname klasicky úvodným a ľahkým tréningom. Chýbajú nám niektorí hráči, zajtra prídu štyria Ďuro Pančík, Pablo Podio, Matej Kochan a Štefan Gerec, v pondelok sa k nám pripojí Vraťo Greško, mal by u nás pokračovať, aspoň v to verím. Od zajtra budeme skúšať jedného Španiela z tretej ligy, stredopoliara so 17 gólmi, bude u nás na 10-dňovej skúške, ďalšie príchody sú v riešení."

Mužstvo z hráčov, ktorí vykopali postup

Nováčik najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová si za úvodným letným tréningom odskočil do neďalekej Valaskej. Na kvalitne zostrihnutý trávnik vybehlo 22 hráčov a hneď schuti po dôkladnom rozcvičení s dohľadom hlavného trénera Jaroslava Kentoša si zahralo zábavné bago i klasický futbal. Na snímke tréner Jaroslav Kentoš s hráčmi počas tréningu vo Valaskej v stredu 11. júna 2014.
Foto: TASR/ Dušan Hein
Tréner postaví mužstvo na hráčoch, ktorí postup vykopali. "Aj posily privítame, v každej formácii aspoň jedného hráča. Ambície nemáme malé, dva ciele sú pre nás prvoradé, naplniť štadión a podávať výborné výkony, umiestenie už príde samo. Nejaká nervozita nás nezväzuje, teraz máme pred sebou štyri týždne prípravy, potrebujeme sa koncentrovať na tréningy. Nebudú drastické, každoročne mením ich náplň, no jedno je isté, trénovať budeme rovnako tvrdo ako dosiaľ."

Už v sobotu si zahrajú železiari v dvojzápase v Liskovej s Ružomberkom, ďalší týždeň v utorok alebo stredu doma so Zlatými Moravcami, v sobotu privítajú doma Dolnú Ždaňu. Jaroslav Kentoš: "Na sústredenie do rakúskeho Obertraunu odchádzame 26. júna za súpermi, z ktorých niektorí sú v štádiu riešenia, pravdepodobne sa stretneme s Dynamom Moskva, Mníchovom 1860 a nejakým rumunským celkom. Aj vlani sme tam boli šesť dní veľmi spokojní, teraz si pridáme o štyri viac."


Nechceme byť fackovací panák

Nováčik najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová si za úvodným letným tréningom odskočil do neďalekej Valaskej. Na kvalitne zostrihnutý trávnik vybehlo 22 hráčov a hneď schuti po dôkladnom rozcvičení s dohľadom hlavného trénera Jaroslava Kentoša si zahralo zábavné bago i klasický futbal. Na snímke asistent trénera Branislav Benko s hráčmi počas tréningu vo Valaskej v stredu 11. júna 2014.
Foto: TASR/ Dušan Hein
Diváci budú pre Jaroslava Kentoša barometrom spokojnosti. "Na častejšie prehry si budeme musieť zvyknúť, no takto nerozmýšľam. Považujem ich však za užitočné, ak sa z nich poučíme."

Brankár Jozef Hanák je jeden z hráčov, ktorí majú skúsenosti aj z najvyššej súťaže. "Mám primerané očakávania, nemáme prečo vyskakovať, neradi by sme si urobili hanbu a pohybovať sa niekde v strede tabuľky by bolo prijateľné. Nejakých 19 zápasov som v najvyššej súťaži odchytal, teraz po dlhých rokoch sa do nej vraciam a sám som zvedavý, čo z toho bude. Skúseností veľa nemáme, no Ďuri Baláž odchytal veľa zápasov v poľskej lige a nazbieral ich viac ako ja."

Podbrezová bude hrávať na jeseň doma, na jar v Brezne, keď domovský trávnik sa zmodernizuje vykurovaním. "Nie je to nevýhoda, ak mám za seba hovoriť, hrával som v Brezne a cítil som sa dobre," myslí si Jozef Hanák. "Uvidím, ako zareagujú fanúšikovia a či si zvyknú na zmenu prostredia. My sme divákov naučili na víťazstvá, teraz sa budeme musieť uskromniť, do akej miery, je však otázne."

K najskúsenejším v tíme patrí Michal Pančík. "Všetci sa tešíme z postupu, dnes si užívame futbal klasickým bagom, od zajtra začneme naplno. Nechceme byť fackovacím panákom, každého chceme potrápiť. Očakávania máme vysoké, nikto sa s postupovým úspechom neuspokojí, čaká na nás tvrdá robota. Pozeráme sa hlavne na seba a snažíme sa odrobiť viac ako dosiaľ."

.

.
Exreprezentant Vraťo Greško

V kádri sa stmelili možno aj tri generácie. Michal Pančík: "Je nás tu viac skúsených, Blažej Vaščák, Vraťo Greško, ja, na ihriskách všeobecne behá veľa perspektívnych chalanov, aj u nás. Podľa mňa dokážeme hrať lepšie ako sme dosiaľ ukázali, jar sme nezačali v takej forme ako dohrávali jeseň, postupne sme sa uvoľnili a bolo to lepšie a lepšie. Ak bude na sebe každý poctivo pracovať, aj hra sa zlepší. Mužstvu verím, s vyskladaným kádrom všetkých generácii kabína funguje na veľmi dobrej vlnovej dĺžke. Pri postupovom úsilí sme sa zomkli do výbornej partie, bez posíl by sme na tom tiež boli dobre a ak prídu, verím, že pomôžu. Čakajú na nás aj prehry, mali by nám poslúžiť, aby sme sa viac zomkli a doslova driapali na sebe."