Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava získal troch hráčov z troch rôznych krajín

Na snímke tréner Trnavy Radoslava Látal. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Ali Ghorbani je takmer dvojmetrový hrotový útočník z Iránu. V tamojšej najvyššej súťaži obliekal dres osemnásobného majstra Esteghlal F.C., s ktorým sa predstavil aj v ázijskej Lige majstrov.

Trnava 3. septembra (TASR) - Vedenie FC Spartak Trnava angažovalo po poľskom stredopoliarovi Patrykovi Maleckom ďalších troch futbalistov. Slovenského majstra a účastníka skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/2019 posilnili kapitán českej reprezentácie do 21 rokov Jiří Kulhánek, Davit Schirtladze z Gruzínska a iránsky útočník Ali Ghorbani, informovala oficiálna internetová stránka Spartaka.

Kulhánek sa k tímu pripojí po reprezentačnej prestávke, keďže v úvode týždňa odišiel na zraz. Dvadsaťdvaročný odchovanec Sparty Praha stratil miesto v zostave a tak zvolil možnosť hosťovania. So Spartakom sa dohodol na polročnej spolupráci. "Poznáme sa od jeho osemnástich rokov. Ide o poctivého futbalistu, ktorý dokáže zahrať v stredovej defenzívnej línii či na stopérskom poste. Disponuje slušnou rozohrávkou. Má za sebou jar pod trénerom Hapalom. Pri zdravotných problémoch, ktoré sa opakovane vyskytli Slobodovi, Greššákovi a tiež Radovi, sme potrebovali stred poľa spevniť. Odporučil nám ho tréner reprezentácie do 21 rokov Vítězslav Lavička," uviedol generálny manažér Pavel Hoftych.

Schirtladze naposledy obliekal dres dánskeho Silkeborg IF, kde odohral takmer sedemdesiat duelov. "Veľmi sa teším na pôsobenie v novej krajine a klube. Neviem sa dočkať prvého štartu. Som pripravený na ďalšiu výzvu. Na Slovensku sa chcem zlepšiť a pomôcť novým spoluhráčom. V rodnej krajine som vyrastal s Vakhom Čanturišvilim. V jednom mužstve sme hrávali spolu od deviatich do sedemnástich rokov, poznáme sa veľmi dobre," prezradil Schirtladze. Prešiel mládežníckymi výbermi Gruzínska, najcennejší dres obliekol na seba v troch dueloch. "Na spomínaného futbalistu prišli veľmi pozitívne referencie i od slovenského trénera Vladimíra Weissa, ktorý vedie národný tím Gruzínska," pripomenula stránka spartak.sk. "Spolu s jeho asistentom nám ho odporučili. Všeobecne som na Davita dostal tip od českého skauta. Následne sme si ho preverili, napríklad aj cez Vakha. Ide o pracovitého hráča, vie hrať na hrote, ale skôr je to gólový druhý útočník. V 25 rokoch odohral v dánskej lige proti ťažkým súperom zhruba 140 stretnutí. V ostatných dvoch sezónach nastrieľal štrnásť presných zásahov, čo je slušné číslo," dodal Hoftych.

Ali Ghorbani je takmer dvojmetrový hrotový útočník z Iránu. V tamojšej najvyššej súťaži obliekal dres osemnásobného majstra Esteghlal F.C., s ktorým sa predstavil aj v ázijskej Lige majstrov. "Veľmi sa teším, že sme sa dohodli s takým dobrým klubom na Slovensku a momentálne i v Európe. Budem sa snažiť nechať na ihrisku všetko, aby som dokázal tímu pomôcť. Po tom, čo som sa dopočul o záujme, našiel som si o Spartaku niekoľko informácií na internete. Viem, že sú tu fantastickí fanúšikovia, ktorí stoja za hráčmi. V minulom roku sa radovali z majstrovskej trofeje. Neviem sa dočkať vystúpenia v Európskej lige," uviedol Ghorbani.

Podobne ako Schirtladze, aj Ghorbani podpísal dvojročný kontrakt. "Ali je zaujímavý typ. Objavilo sa jeho meno a okamžite sme začali zisťovať informácie. Na ich trhu sme nemali jednoduchú prácu. Našťastie, v minulej sezóne asistoval v Esteghlale trénerovi môj bývalý kolega Jiří Saňák. Veľa nám o ňom povedal a odporučil po všetkých stránkach. Porovnal ho s kvalitou českej a slovenskej súťaže. Pri jeho angažmáne zavážili dva aspekty - pracovitosť a charakter. Veríme, že v 27 rokoch u nás svoj potenciál naplno ukáže," uzavrel Hoftych.