Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Slovan pred derby s veľkou kampaňou, Galis sa teší na atmosféru

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Jozef Valovič (vľavo) a poradca tímu Dušan Galis počas tlačovej konferencie pred futbalovým derby 22. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 13. marca 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovan uvoľnil na derby proti Spartaku Trnava 1200 vstupeniek pre fanúšikov hostí.

Bratislava 13. marca (TASR) - V nedeľu 16. marca sa na bratislavských Pasienkoch v rámci 22. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 bude hrať 126. slávne ligové derby Slovan Bratislava - Spartak Trnava. Vedenie úradujúceho majstra na štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencii informovalo o bohatom sprievodnom programe, bezpečnostných opatreniach a v neposlednom rade o športovej ambícii do derby, v ktorom chcú "belasí" potvrdiť post ligového lídra a pridať ďalšie body v snahe obhájiť titul.

"Konečne precítime atmosféru, aká by mala byť na futbale. Pomaly už zabúdame, aká na derby bývala. Oba fanúšikovské tábory sa tešia na atmosféru a samozrejme na futbal. Verím, že oba kluby predvedú to, čo vedia. Sme favoritom, ale Trnava sem určite príde vyhrať. Očakávam, že fanúšikovia si prídu užiť futbal a nie pobiť sa. Veľmi sa teším," uviedol na úvod poradca s rozšírenými právomocami Dušan Galis, na ktorého slová nadviazal tréner Jozef Valovič: "Na Slovensku už derby zápasov nie je veľa. Chceme najmä doma vyhrávať čo najviac zápasov, aby divák vedel, že Slovan je opäť tu, aby fanúšikovia chodili v hojnom počte. Verím, že zápas bude kvalitný, a že naši chlapci pochopia, že musia podať taký výkon, aby sme získali tri body."

Na snímke poradca tímu ŠK Slovan Bratislava Dušan Galis počas tlačovej konferencie pred futbalovým derby 22. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 13. marca 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann




Veľká reklamná kampaň

Na snímke hráč ŠK Slovan Bratislava Jiří Kladrubský počas tlačovej konferencie pred futbalovým derby 22. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 13. marca 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann
Slovan spustil pred derby veľkú reklamnú kampaň pre fanúšikov. Vedenie Bratislavčanov intenzívne komunikovalo s fanklubmi oboch klubov. Od 1. marca spustil klub bilboardovú kampaň v Bratislave a fanúšikovia mohli spozorovať 15 bilboardov na mnohých miestach hlavného mesta. Zároveň od 3. marca je v meste 35 citylightov, klub dal derby priestor v médiách - v TV, v rádiách aj v novinách.

"Zápas sme sa snažili poňať z hľadiska histórie oboch klubov, ktoré v slovenskom futbale niečo znamenajú. Futbal na Slovensku je dnes tam, kde je. Je na nás všetkých, aby sme ho nejakým spôsobom oživili. Futbal bez fanúšikov nemá význam. Rozhodli sme sa preto tento zápas zobrať úplne z iného konca. Nie sa teda venovať len bezpečnostným opatreniam, len tomu, koľko príde fanúšikov Trnavy a Slovana, ale snažili sme zápasu vrátiť jeho obsah. To, že bude hrať na ihrisku 22 futbalistov s jednou loptou, ktorí vydajú zo seba všetko, aby potešili fanúšikov. Chceme, aby sa ľudia začali na futbale baviť. Preto sme pripravili aj tri hlavné aktivity. Prvou je v spolupráci s oficiálnym fanklubom slovenskej reprezentácie akási jozefovská diskusia za účasti Jozefa Adamca, Jozefa Štibrányiho, Jozefa Čapkoviča a špeciálneho hosťa Jozefa Golonku. Moderovať ju bude Karol Polák, začne sa v priestoroch reštaurácie pod krytou tribúnou o 15.00. Ďalšou aktivitou je tipovacia súťaž polčasového výsledku, výherca získa veľmi atraktívnu cenu, ktorou je trojdňový letecký zájazd na derby AC Miláno - Inter Miláno. Súťažiaci v stánku fanklubu bude musieť vyplniť špeciálny tiket. Špeciálnou aktivitou, ktorej sme venovali veľkú pozornosť je súťaž v kopaní jedenástok v polčase, ktoré budú kopať dve mužstvá. "Červenočierne" v zložení Jozef Adamec, Vladimír Eckhardt a zástupca trnavského fanklubu "bíli andeli" Marián Galbavý, v belasom mužstve budú Alexander Vencel st., Szilárd Németh a zástupca nášho fanklubu," informoval projektový manažér a koordinátor pre styk s fanúšikmi Stanislav Kramarič.

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Jozef Valovič počas tlačovej konferencie pred futbalovým derby 22. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 13. marca 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann




Vstupenky pre fanúšikov hostí

Na snímke zľava tréner ŠK Slovan Bratislava Jozef Valovič, poradca tímu Dušan Galis a hráč Jiří Kladrubský počas tlačovej konferencie pred futbalovým derby 22. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 13. marca 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann
Slovan tiež uvoľnil na derby proti Spartaku Trnava 1200 vstupeniek pre fanúšikov hostí. "Sme presvedčení, že čím viac fanúšikov oboch táborov príde na zápas, tým lepšiu atmosféru dokážu fanúšikovia vytvoriť. V prvom rade sa hrá futbal pre fanúšikov a o to nám všetkým musí ísť. Práve z tohto dôvodu náš klub vyhovie žiadosti Spartaka Trnava. Mohli by sme trvať na povinných 5% z celkovej kapacity štadióna, čo predstavuje zhruba 580 miest, avšak toto nie je v záujme samotného futbalu," uviedol na klubovom webe Slovana.

Ani kabína "belasých" nezostala pred snahou zatraktívniť derby čo najviac imúnna. "Kabína sa dohodla, resp. sme dali výzvu smerom k fanúšikom, ak príde viac ako šesťtisíc divákov na derby, budú niektorí vybraní hráči čapovať a roznášať v Pube u belasých pre fanúšikov hodinu pivo," povedal hráč Jiří Kladrubský.