Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Fortunaliga

Ružomberok zdolal Prešov 1:0,Trenčínu sa nepodarilo poraziť Michalovce

Na snímke vľavo nová posila MFK Zemplín Michalovce Dávid Škutka a vpravo hráč AS Trenčín Peter Kleščík v zápase 1. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín v Michalovciach 16. júla 2016. Foto: TASR/Roman Hanc

V závere Prešovčania zvýšili úsilie a snažili sa zlikvidovať jednogólové manko. V 82. min Tubonemiho hlavičku vytesnil Macík nad, no ďalšie šance už neprišli.

Ružomberok 16. júla (TASR) - Od začiatku, aj keď za stáleho dažďa, sa pod Čebraťom hral svižný futbal. Domáci začali agilne, už v 4. min sa ľavačkou z 25 m perfektne do lopty oprel Ďubek a Taliana ratovala len ľavá žrď. V 12. min. Tatran predviedol sympatický rýchly brejk a Macík vyboxoval Leškov prudký projektil. V 23. min po ružomberskom rohovom kope sa v páde zvnútra šestnástky snažil zakončiť Lačný, no lopte, ktorá smerovala k žrdi, nedokázal dať štipľavejší dôraz. V 32. min Kupec poslal "gólový" center pred bránku Tatrana, ale tiesnený nabiehajúci Gál-Andrezly sa ku koncovke pred odkrytým kútom nedostal. V nadstavení prvého dejstva po Ďubekovom centri bol Gál-Andrezly zoči – voči Talianovi, lenže hruďou poslal loptu iba do jeho rukavíc.



Do druhého polačasu vstúpili Liptáci skvele, Gál-Andrezly kolmicou oslovil Chriena a mladík, ktorý pod Čebrať prišiel na hosťovanie z Viktorie Plzeň, si parádne zasekol Dzúrika a excelentne trafil šibenicu. V 56. min mali zase Ružomberčania kopec práce s dravým prienikom Katonu. Hostia po obdržanom góle na chvíľku trošku viac vystrčili ofenzívne rožky. V 63. min veľmi pekné sólo predviedol domáci Gál-Andrezly, v poslednej chvíli bol však zblokovaný. V 72. min Macík kryl prízemnú krížnu tečovanú strelu Leška. O tri minúty na to Ďubek z rohového kopu položil loptu Lačnému na hlavu a od nej pristála na prešovskom brvne. V závere Prešovčania zvýšili úsilie a snažili sa zlikvidovať jednogólové manko. V 82. min Tubonemiho hlavičku vytesnil Macík nad, no ďalšie šance už neprišli.

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Videli sme celkom svižný, dynamický futbal. Vypracovali sme si dosť šancí na to, aby sme zápas skôr uzavreli a nemuseli o víťazstvo bojovať až do poslednej sekundy. V našej hre som videl veľa pozitív. Takže sme spokojní s víťazstvom i výkonom."

Stanislav Varga, tréner Prešova: "Myslím si, že sme podali veľmi sympatický výkon. Rozhodla kvalita, súper mal šance, nastrelil aj žrď a brvno. Chlapcom nemám čo vyčítať. Na tomto výkone sa dá stavať. Potrápili sme súpera, boli tam šance, pološance, ktoré sme mohli dotiahnuť do konca. Chlapci išli na sto percent do konca zápasu. Za niektoré momenty môžem byť na nich aj hrdý."

MFK Ružomberok – Tatran Prešov 1:0 (0:0)
Gól:
47. Chrien. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Kružliak, Lačný - Bartek, 1775 divákov

Zostavy a striedania:
MFK:
Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec – M. Nagy – Gál-Andrezly, Chrien (84. Sapara), Ďubek (86. Faško), Mareš (75. Lovás) – Lačný

Prešov:
Talian – Kačala (72. Streňo), Bartek, Luberda, Dzúrik – Keresteš (55. Micherda), Jacko – Katona, Leško (84. Straka), Bujňák – Tubonemi


Trenčín podľahol Michalovciam


Michalovce 16. júla (TASR) - Úradujúcému slovenskému majstrovi AS Trenčín nevyšiel vstup do novej sezóny futbalovej Fortuna ligy. Obhajca double v sobotňajšom dueli prvého kola prehral na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 1:2.

Za ustavičného dažďa sa na začiatku prvého polčasu hral medzišestnástkový futbal. Prvýkrat pohrozili hostia, ale Macej dobre zasiahol. Vo 4. minúte Peréz hlavičkoval iba do brankára Šemrinca a o štyri minúty Janga hlavičkoval nad. V 33. minúte prišiel domáci center z ľavej strany a Škutka hlavou opečiatkoval brvno. O štyri minúty neskôr sa už Michalovčania tešili z gólu. Žofčák zabojoval v strede poľa, posunul Dankovi a jeho strelu Vernon usmernil späť k Žofčákovi, ktorý otvoril skóre stretnutia.

Aj druhý polčas sa začal rovnako. V 58. minúte Michalovce zvýšili náskok, keď po Perézovom centri z pravej strany doklepol Škutka. Potom prebrali iniciatívu hostia, najskôr však Macej vychytal Rabiu a potom si poradil aj s koncovkou Bera. V 83. minúte vykresal iskričku nádeje pre majstra Bala a Trenčín mohol aj vyrovnať, no v nadstavenom čase Maduovu hlavičku brankár Macej zázračne vyrazil na roh.

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: "AJa môžem svojim zverencom iba poďakovať. Zápas sa mi hodnotí samozrejme dobre, boli sme agresívnejší ako súper, skôr pri lopte a chlapci si toto víťazstvo zaslúžia."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Z našej strany bol výborný vstup do zápasu. Hneď v úvode sme mali gólovú šancu. Mne osobne v našej hre chýbala väčšia energia a agresivita. Musíme sa zmobilizovať, pretože takýto výkon v stredu na Ľubľanu stačiť nemusí. Táto prehra bude možno dobrou fackou pre niektorých, pretože si mysleli, že už lietajú v oblakoch."


MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 2:1 (1:0)
Góly: 37. Žofčák, 58. Škutka - 83. Bala. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Šimčák, Kunca, Koscelník - Udeh, Jančo, 2788 divákov

Zostavy a striedania:
Michalovce:
Macej – Peréz, Sedlák, Vernon, Šimčák - Grič - Kunca (88. Bellas), Danko, Žofčák (72. Bednár), Koscelník – Škutka (77. Hamuľák)

Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Udeh, Madu (64. Bala) - Rabiu, Jančo (64. Prekop) - Kalu, Bero, Holúbek - Janga


Myjavčania svojím výkonom zdolali Moravce


Zlaté Moravce 16. júla (TASR) - Od úvodných minút to boli "kopaničiari", ktorí diktovali tempo hry. V 7. minúte Kóňa vysunul Pekára, ale s jeho prízemnou strelou si Kováč poradil. V 19. minúte vydarený center Kolára našiel na hranici šestnástky Machovca, jeho dobre mierenú strelu však Kováč kryl. Prebiehala 23. minúta, Machovec rozohral štandardnú situáciu z pravej strany, na jeho center si vyskočil Kolár a jemným tečom hlavou Kováča prekonal - 0:1. V 27. minúte skúšal šťastie Pekár, ale jeho strele z hranice šestnástky chýbali decimetre. Domáci sa v priebehu 1. polčasu snažili, avšak ku koncovke sa vôbec nedostali.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. Hostia s prehľadom kontrolovali dianie na hracej ploche. Skóre sa opäť menilo v 58. minúte. Duga poslal ideálny center do šestnástky, Kolárovu prvú strelu ešte Kováč stihol vyraziť, ale na následnú dorážku bol už prikrátky. V 62. minúte sa po druhej žltej karte porúčal z trávnika Kolár a domácim svitla nádej v podobe polhodinovej hry v presile. V 76. minúte sa odhodlal k strele spoza šestnástky Bariš, pozorný Hruška však s prehľadom kryl. V 82. minúte Duga vystrelil spoza obrancu a jeho dobre mierená strela tesne minula ľavú žrď. Na opačnej strane Pepe našiel Gešnábela a ten strelou z prvej len tesne minul Hruškovu bránu. V závere Barišovu strelu z priameho kopu Hruška stihol vyraziť. Domáci sa napokon predsa dočkali kontaktného gólu, keď Gešnábelov center poslal v 90. minúte za Hruškov chrbát Kuzma. V nadstavenom čase mal Kuzma na kopačke vyrovnanie, ale jeho strelu odvrátil na roh už na bránkovej čiare jeden z obrancov hostí.

Peter Gergely, tréner ViOn-u: "Mužstvo sa dáva dohromady, na ťažkom teréne sme sa presadzovali len veľmi ťažko. Po prestriedaní sme sa chytili. Škoda, že sme dali kontaktný gól až v závere stretnutia. Verím, že keď sa uzdravia Orávik a Pintér, bude to lepšie."

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Do zápasu sme vstúpili nervózne, postupne sme sa však zlepšovali. To, čo sme chceli, teda dať gól do polčasu, sa nám podarilo. Druhý polčas sme začali dobre, dali sme druhý gól po peknej akcii. Pribrzdilo nás vylúčenie Kolára, napriek tomu sme zvíťazili. Chlapcom gratulujem."



ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava 1:2 (0:1)
Góly:
90. Kuzma - 23. a 58. Kolár. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kostadinov – Kolár, Daniel, ČK: 62. Kolár po 2. ŽK, 1152 divákov.

Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Kapor, Karlík, Švec (69. Sedlák) - Pastva (66. Pepe Guilavogui) - Gešnábel, Bariš, Rejdovian (60. Válovčan), Kostadinov – Kuzma,

Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Pavlík, Ostojič, Machovec - Kolár, Bílovský, Kóňa, Kukoľ (90. Abrahám) - Pekár (28. Duga) - Sládek (70. Daniel)