Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Michalovce vstúpia do jarnej časti s cieľom postúpiť do prvej šestky

Na snímke zľava hráč MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák, tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis a predseda predstavenstva klubu MFK Zemplín Michalovce Štefan Laurinčík počas tlačovej konferencie futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy 2018/2019 13. februára 2019 v Michalovciach. Foto: TASR/Roman Hanc

Ich výhodou môžu byť domáce zápasy s tabuľkovými konkurentmi, trénerovi Antonovi Šoltisovi však robil vrásky nie príliš uspokojivý herný prejav v prípravných zápasoch.

Michalovce 13. februára (TASR) - S ambíciou postúpiť medzi šesť najlepších tímov vstúpia do jarnej časti futbalovej Fortuna ligy hráči MFK Zemplín Michalovce. Ich výhodou môžu byť domáce zápasy s tabuľkovými konkurentmi, trénerovi Antonovi Šoltisovi však robil vrásky nie príliš uspokojivý herný prejav v prípravných zápasoch. Preto verí, že tím sa rýchlo zmobilizuje a o mesiac už bude členom prvej šestky.

Podobne ako v predošlých ročníkoch, aj tentoraz nastalo v michalovskom klube viacero zmien. Do poľských klubov sa z hosťovania vrátila trojica legionárov, v kádri už nie sú ani skúsení Peter Kavka a Blažej Vaščák. Pribudlo sedem nových tvárí. Z nich sú najznámejší Roland Černák a Dominik Špiriak, ktorí sú v Michalovciach na hosťovaní z Dunajskej Stredy. Michalovčania odohrali osem prípravných zápasov, z ktorých prehrali až päť, vrátane domácej generálky s Bardejovom (0:1). "Zimná príprava nebola ideálna. Striedali sa nám rôzne problémy, mali sme zranených hráčov a spokojnosť nie je ani s výsledkami a herným prejavom. Preto verím, že sa už v úvode jarnej časti zmobilizujeme, aby sme si v dôležitých zápasoch jarnej časti zabezpečili účasť v prvej šestke súťaže," povedal Šoltis, ktorý mal často k dispozícii iba 12-13 hráčov.

Ideálny počet nebol ani na sústredení vo Vysokých Tatrách. Nadviazať na skvelý záver jesennej časti, keď Michalovce ako jediný tím súťaže vyhrali štyri zápasy, nebude jednoduché. "Tréningové manko niektorých hráčov bude potrebné dobehnúť v úvode jarnej časti. Príprava nebola ideálna, ale už sa pozeráme vpred a spravíme všetko pre to, aby sme naplnili náš cieľ do jarnej časti."

V ceste za ním stoja Michalovčanom v ceste tabuľkoví konkurenti. Doma sa postupne stretnú so Sereďou a Nitrou, následne vonku v Ružomberku a doma s Trenčínom. Najmä prvé dva domáce zápasy naznačujú, že MFK má solídnu šancu na účasť v prvej šestke, ktorá by bola pre klub historickým úspechom.

Šoltisa teší, že popri mnohých mladých hráčoch má v kádri aj Igora Žofčáka. Kapitán a líder mužstva má s vedením klubu a trénerom dohodu, vďaka ktorej sa môže venovať aj civilnému zamestnaniu, no zároveň túži pomôcť k vytúženému cieľu. "Ja som veľmi vďačný trénerovi a celému realizačnému tímu za prácu, ktorú v klube odvádzajú. Každý polrok príde viacero nových hráčov a nie je jednoduché neustále niečo nové budovať. Preto dávam veľký kredit práci pána Šoltisa a trénerskému štábu. Takisto ma teší, že mi klub a tréner vyšli v ústrety a verím, že budem v jarnej časti prospešný pre mužstvo," poznamenal Žofčák.

Káder Michaloviec na jarnú časť Fortuna ligy:

brankári: Matúš Kira, Gerard Bieszczad (Poľ.), Rostyslav Dehtiar (Ukr.)
obrancovia: Danylo Beskorovajnij (Ukr.), Jose Mancilla Carrillo (Špan.), Matúš Vojtko, Dominik Špiriak, Martin Kolesár, Denis Petro, Llazaros Rota (Gréc.)
stredopoliari: Hovhannes Haruťunjan (Arm.), Christos Kountouriotis (Gréc.), Jakub Grič, Peter Kolesár, Igor Žofčák, Jozef Šimon Turík, Martin Regáli, Stanislav Danko, Alan Cheick Diarra (Franc.), José David Garcia Casado (Šp.), Matej Trusa
útočníci: Sadam Sulley (Ghana), Jurij Zacharkiv (Ukr.), Roland Černák, Mamadou Tounkara (Seneg.)

Pohyb v kádri:

prišli: Černák, Špiriak (Dunajská Streda, hosť.), Zacharkiv (Klaipeda), Dehtiar (Ľvov), Tounkara (Lazio, hosťovanie), Kountouriotis (Panathinaikos, hosťovanie), Casado (Zlaté Moravce)

odišli: Iloski, Nawotka (Legia Varšava, ukonč. hosť.), Kurminowski (Lech Poznaň, ukončenie hosť.), Kavka, Vaščák