Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Fortunaliga

V Ružomberku po nudnom polčase gólové hody

Na archívnej snímke futbalista MFK Ružomberok Adam Zreľák Foto: TASR/Branislav Račko

ViOn Zlaté Moravce si z Ružomberka neodviezol ani bod.

Ružomberok 4. októbra (TASR) - Prvý polčas bol nudný, bez vzruchu pred bránami, jeden i druhý tím len sem - tam nakukli do súperovej šestnástky. Diváci do 36. minúte čakali na záblesk prvej šance, Zreľák zbehol po ľavej strane a jeho prudký center sa v "malom vápne" od zaskočeného Luptáka odrazil mimo brány ViOn–u. V závere prvého dejstva Janič z diaľky tesne minul "svätyňu" hostí.

Druhý polčas otvorili Liptáci veľmi peknou rýchlou akciou, ktorú potiahol Almaský, Zreľák priťukol loptu Tučákovi, ktorého vychytal Kováč. Domáci po prestávke jednoznačne ožili. Zlepšili pohyb, spresnili kombinácie a ViOn pritlačili. V 62. minúte Janič, po akcii Almaského ich prevahu pretavil vo vedúci gól. Ružomberčania pokračovali v ofenzívnom naladení a v 68. minúte Zreľák upravil na 2:0, keď po pase od Janiča obišiel aj Kováča. V 78. minúte sa najprv domáci kapitán Nagy snažil trafiť opustenú bránu hostí, ale jeden so spoluhráčov Kováča zastúpil a vzápätí sa Valenta uvoľnil v hĺbke ružomberskej šestnástky, keď pri ľavej žrdi musel zasahovať Putnocký. O štyri minúty na to Turčák prestrelil Kováča – 3:0.

MFK Ružomberok – ViOn Zlaté Moravce 3:0 (0:0)

Góly: 62. Janič, 68. Zreľák, 82. Turčák. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Kružliak – Pintér, Nikolič, Pavlenda, 1312 divákov.

zostavy a striedania:

Ružomberok: Putnocký – Ondrek – Kružliak, Práznovský, Lovás – M. Nagy – Lupták (61. J. Vavrík), Janič, Mário Almaský (87. Mečiar) – Turčák (87. Liener), Zreľák

Zlaté Moravce: P. Kováč – Pavlenda (52. Mujkoš), Nikolič, Pintér, Chren – Djuričič (62. Valenta) – Mikinič, Charizopulos, P. Sabo (81. Stanič), Orávik, - Ďurica

Hlasy trénerov:
Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "0dohrali sme zápas dvoch rozdielnych polčasov, v prvom bolo vidno aká ťarcha a zodpovednosť je na našich hráčoch. Dnes sme potrebovali zabodovať naplno. V prvom polčase sme ťažko išli do kombinácií, utekali nám lopty, mali sme ťažké nohy. Potrebovali sme to upokojiť. Myslím, že v prestávke si chlapci uvedomili, že futbal je krásny, keď ho hrajú s radosťou. Začali voľnejšie behať, vyhrávať súboje a dostali sa aj do gólových šancí. Všetky góly boli veľmi pekné. Máme ohromnú radosť."

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Víťazstvo domácich je zaslúžené. A príčina? My sme zle spracovali naše víťazstvo doma s Trnavou. Ak sme chceli byť dnes úspešní, tak cesta bola vyrovnať sa súperovi v agresivite. V prvom ani v druhom polčase naši hráči nehľadali súboje. Keď budeme takto hrať, budeme o polovicu slabší. Na druhej strane v ofenzíve ľahké straty lôpt a tiež zle sme sa pohybovali na ihrisku. Domáci boli živší. Celkove to bol zápas o prvom góle."