Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Malec opúšťa Dunajskú Stredu, posilnil litovský Žalgiris Vilnius

Na snímke vo výskoku Tomáš Malec. Foto: TASR - Roman Hanc

Dvadsaťpäťročný útočník sa už vo štvrtok pripojil k svojmu novému mužstvu, ktoré sa aktuálne pripravuje na sústredení v Turecku.

Vilnius 2. februára (TASR) - Slovenský futbalista Tomáš Malec prestúpil z FC DAC Dunajská Streda do litovského klubu Žalgiris Vilnius. Dvadsaťpäťročný útočník sa už vo štvrtok pripojil k svojmu novému mužstvu, ktoré sa aktuálne pripravuje na sústredení v Turecku. Informovala o tom oficiálna webstránka litovského vicemajstra.

Malec prišiel do DAC v lete 2017. Na jeseň nastúpil v siedmich fortunaligových a dvoch pohárových zápasoch, pričom strelecky sa mu podarilo presadiť raz v Slovnaft Cup-e. V minulosti pôsobil aj v Trenčíne, nórskych kluboch Rosenborg Trondheim a Lilleström, v Sigme Olomouc a rakúskom LASK Linz. V sezóne 2013/14 sa stal so 14 gólmi najlepší strelec najvyššej slovenskej súťaže.

"Chceli sme na post útočníka vysokého, fyzicky dobre disponovaného hráča. Vďaka Tomášovi získame ďalší typ útočníka, čo nám poskytuje flexibilitu v ofenzíve, budeme môcť hrať aj na nakopávané lopty. Pýtal som sa na Tomáša a uistili ma, že je to inteligentný tímový hráč," povedal na adresu novej posily tréner Žalgirisu Aurelijus Skarbalius.