Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Slovan zdolal Ružomerok 2:1

Zápas 15. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy MFK Ružomberok - Slovan Bratislava v Ružomberku v nedeľu 26. októbra 2014. Na snímke Mamadou Bagayoko (vpravo) a Dušan Perniš (uprostred) zo Slovana a Adam Zreľák z MFK (vľavo). Foto: TASR/Dušan Hein

Slovan tak prelomil sériu piatich prehier.


Ružomberok 26. októbra (TASR) - Ružomberok 26. októbra (TASR) - Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prelomili vo Fortuna lige 2014/2015 negatívnu sériu piatich zápasov bez víťazstva a ôsmich v rámci všetkých súťaží. V nedeľňajšej dohrávke 15. kola najvyššej domácej súťaže triumfovali na pôde MFK Ružomberok 2:1, hoci dosiahli len jeden gól z kopačky Lestera Peltiera. Za Ružomberok skóroval Juraj Vavrík, k triumfu hostí dopomohol vlastným gólom Oliver Práznovský.

Český tréner Jozef Chovanec, bývalý kouč Ružomberka, sa tak tešil z premiérového triumfu od príchodu na lavičku "belasých".

V úvode v domácich radoch bolo cítiť rešpekt z majstra, no postupne sa zverenci trénera Ladislava Šimča osmeľovali. V 2. min Soumah využil zaváhanie Práznovského a bola z toho prvá šanca, ale hosťujúci útočník z uhla prestrelil. V 16. min sa v bratislavskej šestnástke uvoľnil Mance a tiesnený otestoval Perniša. V 37. min Janič poslal loptu do "ohňa", Kružliak hlavou predĺžil na Vavríka a ten za pomoci ľavej žrde trafil do siete. Liptáci sa však tešili z vedenia len tri minúty, do centra Milinkoviča nastavil hlavu Práznovský smoliarsky poslal loptu do vlastnej siete.

"Belasí" vstúpili do druhého dejstva aktívnejšie, no v 56. min to bol Zreľák, ktorý dostal kolmicu za obranu hostí a ľavačkou pálil nad. V 62. min Bagayoko nacentroval loptu na hranicu päťky, brankár Lešňovský "zaspal" na čiare a Peltier pohodlne hlavou dostal Slovan do vedenia. Od stavu 1:2 sa zväčša futbalové dianie odohrávalo na domácej polovici ihriska pod bratislavskou kontrolou. V závere predsa prišli šance "Ruže" na vyrovnanie. V 82. min Zreľák potiahol loptu po ľavej strane, oslovil nabiehajúceho Nagya, lenže kapitánovi MFK strela nesadla. V 88. min miliónovú príležitosť zavraždil Lupták, keď z desiatich metrov zoči-voči Pernišovi neuspel.
MFK Ružomberok - Slovan Bratislava 1:2 (1:1)
Góly:
37. Vavrík – 40. Práznovský (vlastný), 62. Pelter. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Milinkovič, Gorosito (obaja Slovan), 1851 divákov.

zostavy a striedania:
MFK Ružomberok:
Lešňovský – Ondrek (58. Habánek), Kružliak, Práznovský, Lovás – Nagy, Vavrík – Turčák, Janič (79. Lupták), Zreľák – Mance (54. Almaský)

Slovan Bratislava: Perniš – Bagayoko, Gorosito (46. Hudák), Kolčák, Jablonský – Grendel, Štefánik (85. Lásik) – Milinkovič, Peltier, Žofčák - Soumah (77. Halenár)

Hlasy po zápase
Ladislav Šimčo, tréner Ružomberku:
"Do zápasu sme vstúpili tak ako sme chceli. Cieľom bolo čo najdlhšie držať bezgólový stav a z rýchlych kontier sa pokúsiť dať nejaký gól. Vzhľadom na výškovú prevahu, ktorú sme mali do príchodu Hudáka, sme rátali aj s tým, že sa dá využiť nejaká štandardná situácia. Tá nám aj vyšla na 1:0. Bohužiaľ inkasovali sme také góly, ktoré sa nesmú inkasovať. Na to sme doplatili, a preto Slovan vyhral."
Jozef Chovanec, tréner Slovana: "Stretli sa dva tímy, ktoré nie sú v optimálnej pohode. Myslím si, že to bolo vidieť celý zápas. Aj keď sme prvý polčas začali aktívne, neboli sme takí odvážni a presní. Príležitosti, do ktorých sme sa dostali, sme zle riešili. Zápas bol vyrovnaný. Boli sme o pár minút dlhšie na lopte než súper, ktorý hral perfektne a čakal na našu chybu. V závere sme sa strachovali o výsledok, mali sme veľké šťastie, že Ružomberok tesne pred koncom nevyrovnal z vyloženej šance."