Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

Senica doma bodovala, zdolala Bystricu 3:2

Hráč FK Senica Ján Kalabiška Foto: TASR

Senica si aj vďaka skvelému povzbudzovaniu domáceho "kotla" pripísala zaslúžené tri body.

Senica 3. októbra (TASR) - V predohrávke 13. kola sa v prvom dejstve bolo na čo pozerať. Obe mužstvá chceli hrať futbal a ako prví sa do šancí dostali hostia. Dvakrát bol v zakončení Dolný, ale cestu do siete si našla lopta až v 23. minúte, keď sa po rohu dostal k odrazenej lopte Peňaška a z päťky prekonal Šullu - 0:1. Postupne prevzali opraty zápasu do rúk Záhoráci a najmä v závere polčasu mali viacero gólových možností.

O vyrovnanie sa postaral v 29. minúte Kalabiška, ktorý si pekne nabehol na jemný center Chvátala a prekonal Budinského. Potom sa do ojedinenej šance hostí dostal po brejku Ľupták, mieril však nad. Silná záverečná päťminútovka polčasu priniela Senici ďalšie možnosti - Hušek hlavičkoval úplne sám "koníčkom" nad, Kóňovu strelu brankár vyrazil pred Majtána, no ten hlavou loptu poslal zblízka nad, ďalšia nepríjemná strela Kóňu letela tesne vedľa a v nadstavenom čase Chvátalovu krásnu delovku zastavilo brvno bránky hostí.

Seničania aj v druhom polčase pokračovali v nastúpenom ofenzívnom trende a podali jeden z najlepśích domácich výkonov v sezóne. Aktivitu pretavili v 53. minúte do vedenia, keď sa kapitán Piroska presadil netradične hlavou po centri Hlohovského. Potom bol v šanci Pavlík, na druhej strane nevyužil zaváhanie obrany Peňaška. V 71. minúte vyšiel Záhorákom rýchly protiútok, akciu Pirosku s Hlohovským zakončil nekompromisnou strelou pod brvno Kalabiška a dal svoj piaty tohtosezónny gól - 3:1. Ďalší zásah visel na vlásku, dobré možnosti mali Piroska i Hlohovský. V nadstavení sa ešte podarilo hosťom aspoň korigovať, keď po prihrávke Liptáka trafil z päťky Ľupták, na vyrovnanie ale už hosťom nezostal čas. Senica si tak aj vďaka skvelému povzbudzovaniu domáceho "kotla" pripísala zaslúžené tri body.

FK Senica - Dukla Banská Bystrica 3:2 (1:1)
Góly:
29. a 71. Kalabiška, 53. Piroška - 23. Peňaška, 90.+1 Ľupták. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Vajda (BB), 1385 divákov

Zostavy a striedania:
Senica:
Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň – Hušek - Hlohovský, Kóňa (90.+ D. Malý), Piroska, Kalabiška - Majtán (85. Opiela)

Banská Bystrica: Budinský – de Vito, Vajda, Adámik - Lipták - Mazan, Ľupták, Wojnar, Šumský (55. Seye, 77. Polievka) - Dolný (68. Šovčík) , Peňaška

Hlasy po zápase
Pavel Hapal, tréner Senice:
"Som spokojný s výsledkom. Sklamaný som však z úvodu stretnutia, boli sme veľmi nepresní, strácali sme lopty. Súper hrozil z rýchlych protiútokov. Záver prvej 45-minútovky a druhý polčas patrili nám. Vypracovali sme si dostatok príležitostí. Mrzí ma posledný inkasovaný gól, no som s výsledkom spokojný, potvrdili sme tri body z Myjavy, čo ma teší."
Norbert Hrnčár, tréner Dukly: "Neodohrali sme dnes zlý zápas. Boli sme dostatočne aktívni smerom dopredu, vypracovali sme si i príležitosti. Na druhej strane sme nechali domácim veľa priestoru na vlastnej polovici, čo tak kvalitné mužstvo ako Senica dokázala využiť."