Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Vo ViOn-e spokojnosť s prípravou, cieľom atraktivita a perspektíva

Na snímke hlavný tréner FC ViOn Zlaté Moravce Juraj Jarábek. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Futbalisti Zlatých Moraviec sa koncom jesene po príchode trénera Juraja Jarábka zdvihli a dosahovali oveľa lepšie výsledky.

Zlaté Moravce 15. februára (TASR) - V stredu na tlačovej konferencii predstavil plány na fortunaligovú jar 2016/17 aj slovenský futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble a.s. Z úst jeho predstaviteľov zaznelo, že aktuálne deviate mužstvo ligového pelotónu má za sebou dobrú prípravu a je na ligové boje pripravené.

ViOn sa koncom jesene po príchode trénera Juraja Jarábka zdvihol a dosahoval oveľa lepšie výsledky. Po odstúpení Myjavy mu zostup nehrozí a tak zimu využili na kompletnú rekonštrukciu hráčskeho kádra. "Odstúpenie Myjavy zo súťaže určite ovplyvní priebeh jarnej časti súťaže. Hlavný cieľ záchrana v súťaži je v tomto momente splnený. My však chceme ísť v tabuľke čo najvyššie. Zimná príprava bola tohto roku naozaj zimná. Silné mínusové teploty sme však na týždeň vymenili za príjemné počasie na sústredení v Chorvátsku. V priebehu prestávky sme sa snažili o hráčov, ktorí budú pre nás perspektívny aspoň po dobu 1,5 roka," povedal zástupcom médií Martin Ondrejka, spolumajiteľ klubu.

V priebehu zimy káder mužstva opustilo osem futbalistov, prišlo päť hráčov a dvaja mladíci z dorastu. Celú prípravu v krátkosti zhodnotil aj lodivod ViOn-u Juraj Jarábek: "Príprava na jarnú časť bola fajn, čo sme si naplánovali, to sa nám aj podarilo splniť. Najviac ma teší minimum zranení, lebo na to sme na Slovenku špecialisti. Hlavnou víziou klubu je vybudovať silné mužstvo do budúcna. Chceme, aby za ViOn hrali takí hráči, ktorí za ViOn aj chcú hrať. V jarnej časti chceme hrať atraktívny futbal a pritiahnuť čo najviac fanúšikov do hľadiska. Z nových hráčov sa najlepšie javí Samir Nurkovič, ktorý ma milo prekvapil, prišiel veľmi dobre pripravený a verím, že nám pomôže."

Počas zimnej prestávky odohral FC ViOn celkom 8 prípravných stretnutí s bilanciou 5–2–1 pri skóre 16:7. Najlepším strelcom sa stal Nurkovič, ktorý trafil do čierneho päťkrát. V generálke Vionisti remizovali s poľským druholigistom Sandecja Nowy Sacz 0:0.

Za hráčsku kabínu dostal slovo kapitán Peter Orávik: "Všetci sa už veľmi tešíme na úvodné stretnutie jari. Myslím, že v prípravných stretnutiach sme sa lepšili od zápasu k zápasu. Veľmi nám pomohlo sústredenie v Chorvátsku, kde sme trénovali na prírodnej tráve v dobrých klimatických podmienkach. Kondične sa cítime veľmi dobre, určite lepšie ako na jeseň."

Káder ViOn Zlaté Moravce-Vráble pre jar FL 2016/17:

brankári: Pavol Kováč, Dominik Holec, Jozef Novota
obrancovia: Martin Boszorád, Martin Chren, Milovan Kapor, Karol Karlík, Michal Pintér
stredopoliari: Peter Orávik, Damián Bariš, Martin Válovčan, Miroslav Pastva, Ewerton da Silva, De Oliveira Matheus
útočníci: Róbert Gešnábel, Erik Ujlaky, Samir Nurkovič, Tihomir Kostadinov, Privat Jao