Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Fortunaliga

Vittek odmietol ponuku Slovana na funkcionársky post, chce stále hrať

Róbert Vittek Foto: TASR/Pavel Neubauer

V uplynulom sezóne bol Vittek s 18-timi gólmi najlepším kanonierom tímu, no Slovanu to na ďalší majstrovský úspech nestačilo, keďže boj o titul prehral s AS Trenčín.

Bratislava 6. júla (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Vittek ukončil svoje pôsobenie v Slovane Bratislave. Fortunaligový vicemajster mu ponúkol prácu v štruktúrach klubu, Vittek však chce pokračovať v aktívnej kariére.

Tridsaťštyriročný útočník futbalovo vyrástol práve v Slovane. Do materského klubu sa vrátil v roku 2013 a ihneď s ním získal majstrovský titul. Hoci ho v uplynulom roku často sužovali zranenia, historicky najlepší strelec slovenskej reprezentácie chce v aktívnej kariére pokračovať. Aj preto sa po vypršaní zmluvy so Slovanom rozlúčil.

"Robovi Vittekovi sa koncom júna skončila zmluva v Slovane Bratislava. Osobne som s ním viedol niekoľko spoločných rokovaní, na ktorých sme sa rozprávali o rôznych možnostiach ďalšej spolupráce. Robo je odchovancom nášho klubu a za tie roky urobil pre Slovan veľmi veľa. Preto som mu ponúkol možnosť naďalej pokračovať v Slovane v štruktúrach klubu ako manažér pri prvom mužstve. Robo túto ponuku odmietol s tým, že chce pokračovať vo svojej futbalovej kariére. Jeho rozhodnutie samozrejme akceptujeme, Robo sa naďalej môže individuálne pripravovať v našom klube. Robo má u mňa dvere otvorené a je iba na ňom, ako sa smerom do budúcna rozhodne. Pevne verím, že naše cesty sa ešte stretnú. Za všetko mu ďakujeme a želáme veľa šťastia v novom pôsobisku," povedal na oficiálnom webe Slovana viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Vittek sa prepracoval do A-mužstva Slovana prvýkrát v roku 1999. Po úspešných ročníkoch, v ktorých postupne zvyšoval svoju gólovú produkciu, sa vydal do zahraničia. V rokoch 2003 až 2008 hral za 1. FC Norimberg, následne ďalšie dva roky v Lille. Od roku 2010 strieľal góly v Turecku za Ankaragücü, Trabzonspor či Istanbul BBSK. Do Slovana sa vrátil v roku 2013 a dvanástimi gólmi pomohol k zisku majstrovského titulu. Následne ho výrazne pribrzdilo zranenie, pre ktoré vynechal takmer celú jarnú časť ročníka 2014/2015. V tom uplynulom bol s 18-timi gólmi najlepším kanonierom tímu, no Slovanu to na ďalší majstrovský úspech nestačilo, keďže boj o titul prehral s AS Trenčín.