Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Fortunaliga

Senica na zraze aj s Kalabiškom, Pavlík prišiel s hodinovým predstihom

Na snímke tréner FK Senica Eduard Pagáč na prvom tréningu v príprave na novú sezónu Fortuna ligy v Senici v pondelok 15. júna 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Letnú prípravu absolvujú Záhoráci prevažne v domácich podmienkach a odohrajú v nej sedem prípravných duelov.

Senica 15. júna (TASR) - V pondelok začali letnú prípravu na sezónu aj futbalisti FK Senica. S hodinovým predstihom prišiel na zraz kapitán Petr Pavlík, celkovo privítal tréner Eduard Pagáč na úvodnom tréningu 25 hráčov. Aj v budúcej sezóne by mal senickú ofenzívu viesť najlepší kanonier tej uplynulej Jan Kalabiška, na ktorého si vedenie klubu uplatnilo opciu.

Senici to po väčšinu uplynulého ročníka výsledkovo i herne klapalo. Dych jej došiel až v závere, keď najskôr neuspela vo finále Slovenského pohára v jedenástkovom rozstrele proti Trenčínu, následne skončil tréner Jozef Kostelník a klub sa napokon nedostal ani do nasledujúcej edície Európskej ligy UEFA. S tímom sa po sezóne rozlúčila veľká opora Tomáš Kóňa, ktorý odišiel do Spartaka Myjava a zmluvy skončili aj Lukášovi Opielovi s Pavlom Čermákom.

Naopak Jan Kalabiška, ktorý si so Žilinčanom Matejom Jeličom rozdelil honor najlepšieho kanoniera uplynulého ročníka, zostáva naďalej hráčom Senice. "V prípade naozaj lukratívnej ponuky pre hráča i klub sa to môže ešte zmeniť, no zatiaľ to vyzerá tak, že Kali by mal ostať v Senici," uviedol na oficiálnom webe športový manažér Dušan Vrťo, ktorý na margo tvorby súčasného kádra dodal: "Niektorí hráči prišli z dorastu, niektorí sa vrátili z hosťovania. Uvidíme, či zostanú aj po zúžení kádra. Je to na nich."

Tréner Pagáč mal v pondelok na zraze k dispozícii 25 futbalistov. Z hosťovania v treťoligovej Rači sa vrátil Ján Kadera, okrem neho sa na tréningu objavil aj mládežnícky český reprezentat Lukáš Kurušta z Karvinej a Zoltán Kantar z Petržalky. V utorok by sa mali k tímu pripojiť aj dvaja hráči holandského ADO Den Haag Jeffrey van Roon a Richelo Fecunda. "V rámci spolupráce medzi ADO prichádzajú do Senice na skúšku dvaja mladí futbalisti, krajní obrancovia. Oboch sme videli na videách aj počas stáží v Haagu a obaja sú členovia širšieho kádra A-tímu ADO. Sú šikovní, či ale skončia v Senici, nie je ešte známe," ozrejmil Vrťo.