Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Futbalová Žilina získala zo Slovanu zvučnú posilu: O koho ide?

Na snímke vpravo František Kubík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ľavonohý futbalista už má na konte jeden majstrovský titul z Fortuna ligy, získal ho v sezóne 2014/15 s AS Trenčín.

Žilina 19. januára (TASR) - Slovenský futbalový majster MŠK Žilina získal prvú zimnú posilu, je ňou 28-ročný stredopoliar František Kubík. Krídelník, ktorý po jeseni 2017/2018 predčasne ukončil spoluprácu s ŠK Slovan Bratislava, sa s vedením "šošonov" dohodol na zmluve do 31. decembra 2019.

Ľavonohý futbalista už má na konte jeden majstrovský titul z Fortuna ligy, získal ho v sezóne 2014/15 s AS Trenčín. Bývalý hráč holandského ADO Den Haag či ruského FK Kubaň Krasnodar má v najvyššej slovenskej súťaži odohraných 108 zápasov a obliekol si aj reprezentačný dres slovenského "áčka".

"Odchodom Roba Mazáňa sme potrebovali vykryť pozíciu na ľavej strane. Fero už pôsobil pod Aďom Guľom, a preto sa navzájom s trénerom poznajú a vedia, čo môžu od seba očakávať. Zaujala nás aj jeho univerzálnosť, postaviť ho môžeme prakticky hocikde na ľavú stranu – či už do obrany alebo aj na krídelnú pozíciu. Aj vzhľadom na mladú kostru mužstva sme siahli po ostrieľanom hráčovi. Má za sebou bohaté skúsenosti, navyše, stále disponuje kvalitatívnym, rýchlostným potenciálom, ktorý môže odovzdať mužstvu. Veríme, že svojou hrou bude pre náš tím prínosom," citoval oficiálny web klubu jeho športového manažéra Karola Belaníka.