Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Prešovčanom došla trpezlivosť: Jantek už nie je trénerom Tatrana

N snímke Miroslav Jantek. Foto: TASR – Oliver Ondráš

Ide o štvrtú výmenu vo Fortuna lige v krátkom čase.

Prešov 25. septembra (TASR) - Miroslav Jantek už nie je trénerom futbalistov fortunaligového Tatrana Prešov. Vo funkcii skončil deň po tom, ako jeho zverenci utrpeli v 10. kole najvyššej slovenskej súťaže proti AS Trenčín debakel 0:7. Pre TASR to potvrdil generálny manažér klubu Marek Trávniček.

"S pánom Jantekom sme si sadli a korektne sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Uvedomuje si, že takéto veci sa v profesii futbalového trénera stávajú a možno to už tak trochu aj očakával. V závere jeho pôsobenia pri našom A-mužstve už určité veci nefungovali tak, ako by mali, nehovoriac o výsledkoch. Na jeho náhrade pracujeme a vďaka blížiacej sa reprezentačnej prestávke máme viac času. V najbližšom zápase proti MFK Ružomberok mužstvo pravdepodobne povedie doterajší asistent Pavol Mlynár," uviedol Trávniček.

Jantek prebral k A-mužstvo Prešova v októbri 2016. Po odstúpení Myjavy z najvyššej súťaže prestala visieť nad vlaňajším nováčikom hrozba zostupu, no mužstvo pod vedením Janteka skončilo na poslednej 11. priečke. Z 30. odohraných zápasov vyhralo iba 3, ďalších 10 remizovalo.

Jantekovi vyšiel úvod tejto sezóny, po dvoch výhrach na ihriskách súperov (Žilina 3:2, Michalovce 1:0) však prišlo zakopnutie so Senicou, vypadnutie zo Slovenského pohára v Dubnici, či séria piatich prehier. Trápenie "koniarov" vyvrcholilo v zápase proti Trenčínu. Prešovčania v uplynulých štyroch kolách nestrelili ani gól. Po 10. kole im patrí 10. priečka, na poslednú Senicu majú náskok 6 bodov, ich skóre 8:28 je však najhorším v súťaži.

Ide o štvrtú výmenu vo Fortuna lige v krátkom čase. V Senici nahradil Ladislav Hudec Ivana Vrabca, v Trenčíne nastúpilo po odvolaní Martina Ševelu duo Roman Marčok, Vladimír Cifranič a v Podbrezovej vystriedal Kamila Praženicu s Jánom Gajdošíkom tandem Marek Fabuľa, Miroslav Guza.