Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Holanďan Moniz je nový tréner AS Trenčín

Na snímke pravo Ricardo Moniz. Foto: TASR - Michal Svítok

Päťdesiattriročný Moniz navštívil Trenčín niekoľkokrát za uplynulý polrok.

Trenčín 2. júna (TASR) - Holanďan Ricardo Moniz bude hlavným trénerom futbalistov fortunaligového AS Trenčín. Doterajší kouč Vladimír Cifranič sa spoločne s Jurajom Ančicom presunie na post asistenta. Brankárov trénersky povedie Tomáš Belic, ktorý dosiaľ pôsobil pri mládežníckych tímoch Trenčína. Marek Dobiáš sa vrátil k mládeži AS, ako technický asistent pokračuje Gideon van der Wee.

"Sme presvedčení, že klub je pripravený. Verím, že aj novému trénerovi prinesie táto spolupráca progresívne a športovo efektívne napredovanie. Vytvorili sme silný realizačný tím. V prípade fungujúcej komunikácie a výmeny vzájomných skúseností všetkých členov môže z toho ťažiť celý klub. Sme radi, že zmenu v realizačnom tíme prijali všetci zúčastnení a sú pripravení podporiť Ricarda Moniza a celý klub na ceste k naplneniu ďalších športových cieľov. Dôležitý pre nás je fakt, že Ricardo s nami absolvoval niekoľko mesiacov. Mal možnosť spoznať prácu a štruktúru fungovania klubu," povedal na klubovej stránke generálny manažér Róbert Rybníček.

Päťdesiattriročný Moniz navštívil Trenčín niekoľkokrát za uplynulý polrok. Okrem konzultácií s realizačným tímom prvého mužstva stihol zmapovať aj prácu v mládežníckej akadémii klubu. Počas aktívnej činnosti odohral takmer tristo stretnutí najvyššej holandskej súťaži. Asistent trénera bol vo Feyenoorde Rotterdam, Grasshopperi Zürich či Hamburgeri SV. Pracoval v akadémii PSV Eindhoven, tri roky bol v Tottenhame Hotspur. Na starosti mal aj akadémie FC Salzburg, z pozície riaditeľa dohliadal na školy na štyroch kontinentoch. Potom sa stal trénerom prvého mužstva Salzburgu, ktoré doviedol k zisku rakúskeho double. Koučoval aj Ferencváros Budapešť, Lechiu Gdansk, Mníchov 1860 či Notts County.