Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

VIDEO: DAC chce hrať vo finále Slovnaft Cup-u, s prípravou spokojnosť

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa prezidenta sa v klubu sa udiali veľké zmeny, hlavne v infraštruktúre. Do konca jesene sa podarilo postaviť dve tribúny nového štadióna a na akadémii je už teraz k dispozícii šesť ihrísk.

Dunajská Streda 15. februára (TASR) - Slovenský futbalový klub FC DAC Dunajská Streda túži v jarnej časti sezóny 2016/17 postúpiť do finále Slovnaft Cupu. O pripravenosti mužstva po zimnej prestávke na jarnú časť Fortuna ligy informovali médiá v stredu na tlačovej konferencii prezident klubu Tibor Végh, tréner Csaba László a kapitán mužstva Marin Ljubičič.

Podľa prezidenta sa v klubu sa udiali veľké zmeny, hlavne v infraštruktúre. Do konca jesene sa podarilo postaviť dve tribúny nového štadióna a na akadémii je už teraz k dispozícii šesť ihrísk. "Máme najlepšiu infraštruktúru, nastáva aj zmena v športových cieľoch. V lige chcem postúpiť vyššie a vyššie. V pohári sme medzi najlepšími ôsmimi mužstvami. Ambície sú vysoké, chceme sa dostať do finále, k tomu však musíme najprv zdolať ambiciózny Poprad a silnú Žilinu. Čo sa týka akadémií, chceli by sme sa udržať vo futbalovej akadémií Slovenska, byť v štruktúrach týchto akadémií. Chceme, aby mužstvá vo svojich kategóriách vyhrali svoje súťaže," vysvetlil ciele klubu prezident Végh.



Tréner Csaba László hodlá integrovať mladých hráčov do A-mužstva a vyhrať čo najviac zápasov. Porozprával aj o zmenách v kádri a zhodnotil zimnú prípravu, kde sa DAC konfrontoval s kvalitnými súpermi. "Máme za sebou niekoľko týždňov tvrdej prípravy mužstva na jarnú časť. Chceme vyhrávať zápasy a integrovať nových hráčov do mužstva. Chceme sa dostať čím ďalej v pohári, a v lige chceme postúpiť čím najvyššie. Preto musíme vyhrať aj vonku čo najviac zápasov. Na domácom ihrisku chceme udržať svoju domácu bilanciu. Nastali aj zmeny v kádri. Po zranení sa vracia Kocsis, rovnako aj Kwin, ktorý má zranené koleno. Preto sme boli aktívni na prestupovom trhu a získali sme reprezentanta to 21 rokov Ľubomíra Šatku. Szarka prestúpil do Maďarska, prajem mu všetko dobré v novom klube. Preto sme potrebovali pritiahnuť nového útočníka, a prišiel reprezentant 21-ky Pavol Šafranko. Prišiel aj sľubný Jakub Kosorín, a chceme integrovať mladých z akadémie. Preto sa pripravuje s mužstvom aj Aluku. Šabala sa vrátil do svojho klubu a Polievka odišiel na polročné hosťovanie do Podbrezovej. V poslednej dobe nedostal veľa príležitostí, a preto sme ho uvoľnili na hosťovanie. Novým kapitánom bude Marin Ljubičič, zástupcami budú Jakub Brašeň a Ľubomír Michalík. Máme mladý tím so skúsenými hráčmi, a dobrý mix hráčov. Tuto cestou chceme ísť aj v budúcnosti, k mladým potrebujeme mať aj skúsených, preto Marin Ljubičič podpísal zmluvu do roku 2019. Našťastie, v príprave nás obišli zranenia, vďačíme za to aj realizačnému tímu. V Turecku sme absolvovali sústredenie a odohrali sme zápasy s mužstvami, ktoré majú vyššiu úroveň. Slabinou je, že by sme potrebovali strieľať viac gólov. Mojim cieľom je, aby sme zmenili mentalitu hráčov, aby išli smerom k bráne súpera. Urobili sme kroky v rámci držania lopty, a priateľské zápasy ukázali, že sme na správnej ceste."

Novým kapitánom mužstva sa stal Marin Ljubičič, ktorý tak aj v ďalších rokoch zostane v Dunajskej Strede. "Máme za sebou dobrú prípravu, v Turecku sme zažili výborné sústredenie, počas ktorého sme hrali proti silným súperom. Do mužstva prišli noví hráči, ktorým chceme pomôcť, aby sa rýchlo adaptovali a zažili s nami čo najviac výhier.

príchody: Ľubomír Šatka (Newcastle United, hosťovanie), Pavol Šafranko (Tatran Prešov), Benjamin Száraz, Jakub Kosorín (obaja FK Senica), Esmerald Aluku (FC Lapraka)

odchody: Ákos Szarka (Diósgyőr), Róbert Polievka (Podbrezová), Vareijs Šabala (Club Bruggy, ukonč. hosťovania)

Káder DAC Dunajská Streda pre jar 2016/17:

brankári: Slávik, Száraz, Tofiloski
obrancovia: Szépe, Huk, Michalík, Kwin, Pagáč, Živkovič, Davis, Šatka, Kocsis, Zs. Németh, J. Kosorín
stredopoliari: Ljubičič, Pačinda, Ľupták, Sarr, Vida, Simon Pambou, Brašeň, Štepanovský, Kontár, Aluku
útočníci: Almási, Mészáros, Černák, Šafranko