Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Seničania nenašli na domácom trhu kvalitného hráča

Na snímke hráči FK Senica. Foto: TASR – Martin Palkovič

Mužstvo Senice prešlo aj v tejto zime viacerými zmenami, i keď neboli tak výrazné, ako v úvode sezóny. Do tímu získala štvoricu hráčov zo zahraničia.

Senica 14. decembra (TASR) – S cieľom vyhnúť sa 11. a 12. miestu nastúpi FK Senica do jarnej časti futbalovej Fortuna ligy. Mužstvo bude viesť v druhej časti sezóny nový tréner Ricardo Chéu z Portugalska, ktorý nahradil krajana Federica Ricarda.

"S prvými šiestimi týždňami spoločnej prípravy v Senici som spokojný. Strávili sme dva týždne v Turecku, kde sme mali možnosť hrať na kvalitných trávnikoch. V príprave sa nám darilo, neprehrali sme ani jeden zápas," zhodnotil začiatok svojho pôsobenia na Záhorí tréner Chéu. "Dlhší čas sme strávili v Turecku, v dobrých podmienkach, takže my hráči sa na prípravu nemôžeme sťažovať," doplnil trénera kapitán mužstva Erik Otrísal.

Mužstvo Senice prešlo aj v tejto zime viacerými zmenami, i keď neboli tak výrazné, ako v úvode sezóny. Do tímu získala štvoricu hráčov zo zahraničia. Prišla dvojica z Athlético Marseille Sofian El Moudane a Gabriel Dubois, na hosťovanie do konca sezóny dorazili Kevaughn Atkinson zo St. Adrews a Eric Ramirez z MFK Karviná.

"Prioritou vedenia je vyhnúť sa 11. a 12. priečke, čo znamená záchranu vo Fortuna lige," povedal asistent generálneho manažéra Henk Theunisesen. Uvedomuje si, že splnenie cieľa nebude jednoduché. "Mali sme náročný úvod sezóny, keď boli problémom personálne otázky v klube. Teraz máme nového trénera, ktorému dôverujeme. Príprava nám vyšla veľmi dobre, takže som presvedčený, že stanovený cieľ splníme," doplnil Theunissen. Nevyhol sa ani otázke, prečo v tíme pôsobí tak nízky počet Slovákov: "Snažili sme sa do klubu získať aj slovenských hráčov. Ponúkali nám slovenských hráčov, ale tí sa nám nehodili do koncepcie. Aj preto máme v mužstve talentovaných hráčov z našej liahne ako sú Totka, Martišiak či Kučera."

Seničania mali na jeseň problém v obrane, keď inkasovali až 36 gólov - najviac zo všetkých tímov Fortuna ligy. "Práve na defenzívu sme sa v príprave zamerali a podľa výsledkov prípravných stretnutí sa nám to podarilo. Výrazne sme sa v tejto hernej činnosti zlepšili. Do každého stretnutia ideme s cieľom zvíťaziť a verím, že to potvrdíme aj v zápase proti Trenčínu, ktorý nás čaká už počas tohto víkendu," doplnil portugalský lodivod Chéu.

Mužstvu bude v prvom jarnom zápase chýbať Segbe, menšie zdravotné problémy majú aj talentovaní odchovanci Marko Totka a Dominik Martišiak.


Káder Senice na jarnú časť fortuna ligy:


brankári: Adam Kováč, Federico Taborda, Vojtěch Vorel

obrancovia: Roberto Dias, Gabriel Dubois, Joan Herrera, Carlos Daniel Silveira da Graca Kay, Lukáš Kučera, Erik Otrísal

stredopoliari: Patrick Kojo Asmah, Dominik Martišiak, Jean Alexandre Deretti, Sofiane El Moudane, Mihovil Klapan, Jakub Krč, Sacha Petshi, Julian Caro Sepúlveda, Marko Tešija, Marko Totka, Zezinho

útočníci: Edmund Addo, Kevaughn Atkinson, Frank Castańeda, Eric Ramirez, Désiré Sčgbč Azankpo



Pohyby v kádri:

prišli: Sofian El Moudane a Gabriel Dubois (obaja Athletico Marseille), Kevaughn Atkinson (St.Adrews - hosťovanie do konca sezóny), Eric Ramirez (MFK Karviná - hosťovanie do konca sezóny)

odišli: Juraj Kotula (koniec hosťovania), Alan Kováč (vypršanie zmluvy – ETO FC Gyor), Diego Cuadros (ukončenie spolupráce - AEZ Zakakiou), Victor Nirennold (ukončenie spolupráce - SHB Da Nang), Richard Celis (hosťovanie - Caracas FC), Naren Solano (Club de Deportes Valdivia)